Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

Sugar Denny | foto:  Antiyoutuber.cz, Antiyoutuber.cz

Další e-shop Sugar Denny končí. Opět z osobních důvodů, nepohodla se s kolegou

Sugar Denny stála za několika internetovými obchody. Všechny však brzy skončily a jediným aktivním byl Sugar Lounge. Teď ale oznámila, že končí i ten. Prý měli s kolegou odlišná očekávání a rozhodli se jít každý vlastní cestou.
  13:41

Denisa Kouřílková, na sociálních sítích známá jako Sugar Denny, je jednou z nejoblíbenějších českých influencerek. Za svou kariéru provozovala několik e-shopů, všechny však brzy svou činnost ukončily. Po Ochuceném vzduchu končí její nejaktivnější internetový obchod Sugar Lounge.

Minulý rok v únoru Kouřílková na svém Instagramu oznámila, že přichází s novou značkou Sugar Lounge, která se zaměřuje na bytové doplňky, dekorace a různé plakáty, později se ke stávajícímu sortimentu přidaly svíčky. S kamarádem a spolupracovníkem Patrikem Machalou tak provozovali e-shop více než rok a půl.

„Já bych vám chtěla říct něco, co není úplně milá novinka a asi hodně z vás z toho bude smutných. Já už to řeším několik měsíců a konečně vám to můžu říct. Sugar Lounge končí,“ uvedla na svém Instagramu Kouřílková. Ona sama má z celé situace smíšené pocity, chtěla však fanouškům co nejdříve oznámit, jak se věci mají.

„Dohodli jsme se na tom, že je prostě nejvyšší čas to ukončit. Jak se říká, občas není dobré míchat byznys a kamarádství,“ vysvětluje Kouřílková. S Machalou měli od e-shopu odlišná očekávání a spory vedli už delší dobu. „Už si prostě tolik nerozumíme a míchat to s byznysem bylo prostě náročné. Trošku nás to brzdilo a nebyli jsme schopní udělat nějaké rozhodnutí. Oba máme spoustu nápadů a dohodli jsme se, že bude nejlepší, když půjdeme každý svou vlastní cestou,“ dodává. Ona sama se chce v podobném odvětví pohybovat nadále a tak se pravděpodobně fanoušci mohou v budoucnu těšit na nový e-shop s podobným sortimentem.

Zároveň také promluvila o ukončení předešlých e-shopů. Na sociálních sítích se množí reakce sledujících, kteří se smějí, že všechny její internetové obchody časem zkrachovaly. Kouřílková ale prý měla problém s velkou poptávkou, na kterou neuměla reagovat. „Nebyla jsem schopná ustát ten zájem, třeba Sugar Nails jsem vytvořila, když mi bylo šestnáct a myslela jsem si, že doma zvládnu sama vyřídit tisíce objednávek,“ tvrdí Kouřílková. Její další e-shop Sugar Coffee skončil v červenci. Už tehdy prozradila, že je to z osobních důvodů, teď tehdejší prohlášení potvrdila.

O nejvíce probíraném internetovém obchodě Ochucený vzduch se však nezmiňuje. V létě se s Machalou rozhodli přeprodávat vaporizéry. Na svých webových stránkách slibovali, že mají zázračné účinky a nejsou zdraví škodlivé. U elektronických cigaret, jednorázových elektronických cigaret, příchutí, e-liquidů a příslušenství je ze zákona zakázáno poukazovat na jejich teoreticky zdraví prospěšné vlastnosti. Mohlo by jít tak o porušení zákona o regulaci reklamy. Po velké vlně kritiky se rozhodli e-shop uzavřít, v provozu byl jen pár dnů.

Témata: Sugar Denny