Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Nový e-shop Sugar Denny nejspíš končí. Prodával vaporizéry | foto: Instagram.com/sugardennysek

Sugar Denny prodávala vaporizéry. Slibovaly se zázračné účinky, výrobce o ničem nevěděl

  11:54

Že bude mít další e-shop oznámila Kouřílková na svém Instagramu, kde vystupuje jako Sugar Denny. Mimo jiné vyprávěla, jak k nápadu přišla. Nejdříve ji napadlo, že by mohla navázat spolupráci s nějakým e-shopem, který už vaporizéry prodává, nebyla ale s žádným spokojená. Společně s kamarádem Patrikem Machalou proto zvážili možnost, že můžou dělat e-shop a přeprodávat vaporizéry sami.

Rychlý start ale vystřídal náhlý konec. Na webu už si nic neobjednáte, jediné, co je na něm viditelné, je oznámení, že jsou předobjednávky ukončeny. Koncept e-shopu vyvolal na sociálních sítích rozruch a popis jednotlivých produktů byl také kontroverzní. Produkty údajně neobsahovaly „další podobné škodlivé dávky nikotinu a dehtu“ a vypichovali na nich složku guarany a bezlepkové složení.

Ostatně celý popis je kamenem úrazu.

„Strašně bych chtěl vidět lepkovou e-cigaretu,“ směje se ve videu youtuber Godwins Vapevlog, který na značku Ochucený vzduch natočil obsáhlou reakci.

U elektronických cigaret, jednorázových elektronických cigaret, příchutí, e-liquidů a příslušenství je ze zákona zakázáno poukazovat na jejich teoreticky zdraví prospěšné vlastnosti. Mohlo by jít tak o porušení zákona o regulaci reklamy. 

Po reakcích sledujících, kteří poukazovali právě na tento problém, e-shop své popisky nakonec upravil a byly smazány části o tom, že by vaporizéry měly být zdraví prospěšné. Později e-shop uzravřeli s hláškou, že byl předprodej ukončen, sice mu i nadále funguje Instagram, u všech příspěvků je ale vypnutá možnost psát komentáře.

Výrobce o ničem neví

Jenže problém je ještě jinde. Zmíněný youtuber Godwins Vapevlog zavolal přímo do společnosti Hyla, jejíž produkty Ochucený vzduch přeprodává.

„Tihleti majitelé nebo provozovatelé e-shopu nevlastní licenci, nejsou distributoři pro Českou republiku a v tuto chvíli je proti nim vedeno nějaké správní řízení ze strany výrobce,“ říká zástupce firmy ve videu.

Výrobce si zároveň nemá být vůbec vědom, že by někomu takovému poskytl licenci či větší objednávku.

Za brandem na sociálních sítích stojí sice Denisa Kouřílková alias Sugar Denny, provozovatelem e-shopu je dle obchodních podmínek ale právě kamarád a spolupracovník Patrik Machala. Pokud by šlo o porušení zmíněného zákona, případný postih by šel právě za ním. 

Denisa má za sebou několik různých e-shopů. Nejaktivnějším je Sugar Lounge, kde prodává plakáty, plátěnky a nově i svíčky s krystaly. Dalším byl Sugar Coffee, který nabízel kávu a sirupy. Jeho činnost byla ale v posledních dnech ukončena. Dříve také prodávala nalepovací nehty, ani tento obchod už aktivní ale není. Místo toho má kolekci nalepovacích nehtů na e-shopu Nailzzes. Dříve na svém instagramovém profilu nabízela produkty LR Beauty, tomu se v poslední době také nevěnuje.

Témata: Sugar Denny