Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Sugar Denny a Tadeáš Kuběnka mají společný podcast. | foto: Instagram.com/sugardennysek

Sugar Denny opět perlí. Myslí si, že se druhá světová válka odehrávala pouze v Evropě

Sugar Denny se zřejmě nikdy neostýchala sdělit světu své názory. Většinou byla upřímná a otevřená v tom, co si myslí. Nyní se ukázalo, že na základce při dějepisu zřejmě nedávala pozor. Nechápe, proč se druhé světové válce říká světová, když se přeci dle ní odehrávala pouze v Evropě.
  15:00

Denisa Kouřílková alias Sugar Denny už několikrát ukázala, že ve všeobecném přehledu má poměrně mezery. Dle některých je však její nevědomost roztomilá. Jiní si zas myslí, že když skrz své platformy šíří hoaxy a nepravdy, tak tím může ovlivnit děti. Několikrát se nechala slyšet, že její znalosti historie nejsou na nejvyšší úrovni. Myslí si například, že internet byl vynalezen před sto lety. Nyní společně s Tadeášem Kuběnkou ukázali, že neví, kdy se odehrála druhá světová válka. Sugar Denny si navíc myslí, že válka byla pouze v Evropě.

Youtuber Sibiřan označil ve svém novém videu Sugar Denny s Kuběnkou za nejhloupější duo. Uživatelé s ním v komentářích naprosto souhlasí. Většina neodsuzuje tolik to, že neví, kdy začala a skončila druhá světová válka, jako spíše něco jiného. Kuběnka se vyjádřil k tomu, jak je šílené, že dle něj válčil celý svět čtyři roky v kuse. „Celý svět ne. To mi přijde vtipné, jak se tomu říká světová válka. Protože víš co, to bylo jenom v Evropě,“ nechala se slyšet Sugar Denny, že si myslí, že se druhá světová válka odehrávala pouze v Evropě.

Tímto výrokem pobavila nespočet sledujících. „Tak to je přehlídka nevzdělanosti. Celý segment s druhou světovou válkou jsem se třískal smíchy,“ napsal do komentářů pod video jeden uživatel. „Vždy jsem se snažil zastávat mentálně slabších, ale tohle nedám,“ píše další.

Jedna věc je taková, že by si Sugar Denny měla zřejmě doplnit učivo ze základní školy. Druhá je však to, že šířením takových falešných informací může ovlivnit povědomí svých nezletilých sledujících o historii. Na to, jestli mohou influenceři ovlivnit pohled dětí na historii a jejich znalosti o ní, se redakce zeptala odborníků z Informačního centra o vzdělávání EDUin. „Může to ovlivnit pouze, pokud je dítě z nějakého špatného rodinného zázemí. Pokud rodinné zázemí ono dítě nepodporuje v učení, nebo v utváření vlastních názorů,“ řekl pro antiyoutuber.cz analytik EDUin Jan Zeman.

Vzdělání dětí ovlivňují tři zásadní faktory. Na prvním místě jsou rodiče, poté škola a na posledním právě informace například od influencerů. „Pokud to nedělá v nějakém silném měřítku škola, tak na třetím místě po rodině a škole jsou právě tyto vlivy z internetu,“ doplňuje Zeman.

Sugar Denny se nechala slyšet, že střední školu nedodělala a tím pádem nemá maturitu. Někteří si tak zřejmě pomyslí, že by tyto její mezery ve vzdělání mohlo způsobit právě nedokončené středoškolské vzdělání. Není tomu tak. Konkrétně znalosti z historie jsou probírané v hodinách dějepisu už na základní škole a posléze v ročnících pozdějšího studia. „Oni se mohou učit o druhé světové válce kdykoliv. Je to něco, co rámcové vzdělávací programy umožňují,“ říká Zeman, že to, kdy se žáci učí o druhé světové válce se může různit. „Pokud výuka probíhá nějak normálně, tak se k ní nejčastěji dostávají v deváté třídě na základní škole, nebo na gymnáziu. Je to o přístupu škol,“ doplňuje Zeman.

Na její video tedy reagoval i Sibiřan a ten své nepochopení v tom, že neznají základní informace světové historie, neskrýval. „Ona je hrozně hloupá. Ona je prostě ekvivalent Mount Everestu, kdyby se obrátil a šel do země, tak tím intelektem. Přes osm tisíc metrů pod zemí intelektem,“ neskrývá Sibiřan to, že nemá v lásce jak Sugar Denny, tak Kuběnku.

Za co dostává Sugar Denny hodně kritiky je také její vměšování anglických slov do vět. Často mluví česky a v jedné větě nahradí například dvě slova, či fráze za jejich anglickou verzi. „Proč mluvit česky, když můžu každé třetí slovo říct anglicky,“ napsal do facebookové diskuze jeden uživatel. „Proč tam pořád dává ta anglická slova? Zní to debilně a ještě to často řekne špatně,“ píše další.