Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

Influencerka Sugar Denny | foto: instagram.com/sugardennysek

Tinder některým uživatelům blokuje účty a čísla. Sugar Denny si kvůli tomu koupila nový mobil

Tinder je bezpochyby nejznámější internetovou seznamkou. V poslední době se však začali objevovat uživatelé, kteří si stěžují, že jejich profil byl zablokovaný a nemohou si založit nový. Mezi ně patří i Sugar Denny, která si už po několikáté koupila kvůli Tinderu nový telefon.
  19:00

Internetové seznamky jsou v poslední době čím dál tím populárnější a svou druhou polovičku na nich hledají nejen mladí dospělí. Jejich regulace však není snadná a mnoho uživatelů samotné aplikace blokují, ač si zablokovaní myslí, že neudělali nic špatného. Právě proto se svého profilu někteří nechtějí vzdát a kvůli novému profilu si kupují i jiný telefon.

Nejpopulárnější internetovou seznamkou je bezpochyby Tinder, který má přes pětasedmdesát milionů aktivních uživatelů měsíčně. Hledají zábavu, nové kamarády nebo životní lásku. Tinder má však několik poměrně specifických pravidel, kterými se od jiných seznamovacích aplikací liší. A proto je tak jednoduché být na aplikaci zablokovaný.

Sugar Denny a nový telefon

Stejný problém má i Denisa Kouřílková, která je na sociálních sítích známá jako Sugar Denny. „To je taková už moje tradice, že pokaždé, když si koupím nový telefon, musím si udělat nové Apple ID. Mám zablokovaný Tinder na telefonní číslo, email, sériové číslo telefonu a na iCloud, takže prostě úplně na všechno,“ popisuje v novém videu. „To je prostě začarovaný kruh všech, kteří jsou posedlí seznamovacíma aplikacema. Koupila jsem si po roce nový telefon, abych si mohla stáhnout Tinder? Ano, možná ano,“ dodává a směje se.

Kouřílková není jediná, kdo kvůli stažení aplikace podniká nevšední kroky. „Mně smazali Tinder, když jsem ho měla a ještě jsem nebyla dospělá. To vím, že se nesmí, dělá to ale úplně každý. No a zablokovali mi to na skoro všechno, až na sériové číslo telefonu. Tak jsem si pak, až mi bylo osmnáct, koupila nové číslo a založila nový profil,“ popisuje jedna z uživatelek. „Vlastně ani nevím, proč tohle tak řešili, já tam potkávala hodně kluků, kteří dospělí nebyli a měli to napsané i v popisku. Netuším, jak na mě přišli,“ dodává.

Kromě toho, že aplikace blokuje nezletilé, existuje několik dalších způsobů, jak o profil přijít. Mohou ho smazat kvůli tomu, že je falešný a jeho majitel se vydává za někoho jiného. Nežádoucí je také nevhodný jazyk, spamy a nenávistné komentáře, které se týkají jak rasismu, tak homofobie. Důležité je také nepřidávat nevhodné fotky, které jsou například podle aplikace příliš odhalené.

Všechno zmíněné nežádoucí chování mohou jiní uživatelé nahlásit a Tinder by ho pak měl prověřit. V nedávné době si však někteří uživatelé začali hromadně stěžovat, že jim profily mizí bezdůvodně. Podle Tinderu jsou však k zablokování náchylné jenom účty, které podmínky porušují. „Chceme, aby byl Tinder bezpečným místem pro všechny, proto nebereme žádné porušování našich zásad na lehkou váhu,“ tvrdí Tinder. Zároveň se však může jednat o chybu na straně aplikace, jejíž odstranění může chvíli trvat.

Ač se někteří uživatelé sociálních sítí vysmívají těm, kteří řeší zablokovaný účet na seznamovací aplikaci, zdá se, že to pro ně může být zásadní problém. V současné době je seznamování přes internet pro mnoho z nich zásadní, protože jednoduše jinde nikoho potkat nemohou nebo je pro ně jednodušší navázat kontakt s někým přes textové zprávy. Právě proto jsou seznamovací aplikace tak oblíbené, mladí nemají na seznamování jiným způsobem mnohdy jednoduše čas.

Témata: Sugar Denny