Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Daniel Křižka | foto: instagram.com/dragnkrizka

Proslavil se v SuperStar, teď je z něj mentor. Ve volném čase uráží ženy na TikToku

Na TikToku se v posledních dnech začala objevovat videa Daniela Křižky. Uráží ženy, radí jim, aby byly submisivní, k tomu se snaží léčit endometriózu a migrénu. Mnozí mu přezdívají český Andrew Tate. Proslavil se v SuperStar, v poslední době se však živí jako mentor a trenér funkčního zdraví.
  19:30

Díky algoritmu TikToku se může proslavit téměř každý. To se povedlo i zpěvákovi, kickboxerovi, ale v současné době především integrálnímu mentorovi a trenérovi funkčního zdraví Danielu Křižkovi. Sdílí hlavně své kontroverzní názory a jeho videa postupně získala statisíce zhlédnutí.

Nejvíce debat na sociálních sítích vzbudilo video z minulého týdne. „Čím více potetovaná žena, tím větší psychickou nevyrovnanost si přitahujete do vztahu jako chlapi. Dávejte si na to pozor,“ povídá Křižka na TikToku. Téměř okamžitě se začaly objevovat negativní a nesouhlasné reakce. Ženy ukazovaly svá tetování a Křižkovi se vysmívaly.

@dankrizka Co si o tom myslíš? #fyp #foryou #ženy #tetování #piercing ♬ Resurrection - GANK

„Potetovaní muži jsou ale v pohodě předpokládám,“ komentuje ironicky jeden ze sledujících, Křižka sám má totiž několik viditelných tetování. „Nevím, jestli za mou nevyrovnanost můžou moje tetování, ale dobře,“ píše jedna z uživatelek a přidávají se k ní další. Křižka následně natočil video, ve kterém ukazoval uživatelům společnou fotku s potetovanou ženou. „Jak můžete vidět, i já s nimi mám jen ten nejhorší vztah,“ tvrdí pravděpodobně ironicky.

Jiná jeho videa s podobnou nadsázkou však s takovou nadsázkou nemyslí. Pravidelná a bezbolestná menstruace podle něj už nespočet let ženám dokazuje, že jejich tělo je zdravé a schopné porodit novorozence silnějšího, než je žena sama. Pokud je menstruace bolestivá nebo mají ženy endometriózu a syndrom polycystických vaječníků, znamená to, že zároveň zažívají i příliš velký stres. Prý by se měly zaměřit především na to, co je trápí v oblasti profese, vztahů nebo financí.

Bolestivá menstruace a migrény

V jiném videu zase mluví o problémech s akné, pletí, migrénami a únavou. „Každý potřebujeme denně vypít minimálně dva litry čisté vody, která má dostatek minerálů,“ popisuje Křižka a zároveň radí, jaký by měl být ve vodě ideální počet rozpuštěných minerálních látek. „Pokud vypijete takové vody minimálně dva litry denně, budete se cítit o dost líp a zbavíte se nějakých problémů, které vás trápí,“ dodává.

Na svém TikToku se totiž zabývá především těmi tématy, se kterými se jako integrální mentor a trenér funkčního zdraví zabývá. Na svých webových stránkách tvrdí, že všem pomůže nejen s výše zmíněnými zdravotními problémy, ale také i s nalezením smyslu života, rovnováhy a s odstraněním životních překážek. Nabízí také pravidelné hovory se všemi členy skupiny, kteří jsou součástí RYŪ Akademie. V rámci ní Křižka své takzvané studenty vzdělává za měsíční poplatek 660 korun.

I kvůli jeho způsobu vydělávání ho mnozí titulují jako českého Andrewa Tatea. Křižka však má, stejně jako Tate, mnoho jiných kontroverzních názorů, než těch, které byly už zmíněné. Jedním z nich je například ten, že by žena nikdy neměla sama od sebe oslovovat muže. „Ženská potřebuje chlapa, který ji uloví. Takže se soustřeďte samy na sebe, abyste byly krásné, submisivní a feminní,“ radí.

@dankrizka Zasloužíš si ho? #fyp #foryou #vztahy #rande #ženy #muž #výběr ♬ Gangsta's Paradise (feat. L.V.) - Coolio

Jindy zase povídá o tom, že by ženy měly snížit své nároky. Když jim je přes třicet let a žádný muž je nedobývá, je to prý kvůli tomu, že muže zajímají ženy staré mezi dvaceti a pětadvaceti lety. Později zase tvrdil, že žádaná žena nikdy nebude mít například dvě děti ze dvou manželství. Muže zkrátka zajímají ženy, které se jim už podle profilu na sociálních sítích zdají jako kvalitní.

„V momentě, kdy žena bude mít za život více sexuálních partnerů než muž, tak klesá na hodnotě. U muže to může působit naopak a nebo muž může mít i stejnou, kolikrát i vyšší hodnotu,“ myslí si Křižka. Prý si o tom každý může myslet co chce, časem si ale všichni uvědomí, jak to doopravdy je.

Křižku na TikToku sleduje téměř 26 tisíc uživatelů, do širšího povědomí vstoupil však už dříve. Proslavil se především svou účastí v talentové soutěži SuperStar v roce 2015. Tam se tehdy dostal až do finálového kola.