Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

Survivor 2023 | foto: TV Nova, TV Markíza, VOYO

První díl československého Survivora je venku. Veřejnost nechápe co se v něm děje

„Nejdrsnější reality show na světě je zpět.“ Těmito slovy zahájil první díl československé reality show Survivor hlavní moderátor Ondřej Novotný. Dle sledujících se zase jedná o propadák. V show proti sobě bojuje kmen Rebelů, založený z fanoušků a Hrdinů, ve kterém jsou známé české celebrity. Sledující se vysmívají Hance Gelnarové, že není v týmu celebrit.
  20:00

Druhá série reality show československé verze Survivor odstartovala. První díl je zatím pouze na Voyo, na obrazovky TV Nova přijde později. I tak už se někteří diváci popadají za břicho. Jedná se dle nich o stejnou frašku, jako u minulé série. Kameraman podle nich prý často netuší co natáčet a kvalita zvuku je tristní.

I letos byli účastníci rozděleni do dvou kmenů. V kmenu rebelů jsou fanoušci hry a v kmenu hrdinů celebrity. Dle sledujících došlo k úsměvné chybě. Bývalá účastnice reality show Like House Hanka Gelnarová, která se objevila i v Clash of the Stars, není v kmenu celebrit, ale v tom druhém. K profesi jí pak produkce napsala, že je barmanka.

Drsným podmínkám a extrémnímu počasí musí na ostrově čelit dvacet účastníků. Ve fyzicky namáhavých výzvách mezi sebou bojují dva kmeny, ze kterých nakonec vzejde jeden vítěz, který si jako výhru odnese dva a půl milionu korun.

Příchod účastníků na ostrov se neobešel bez špetky dobrodružství. Rebelové si na ostrov museli doplavat hrdinové vyskočili z vrtulníku do moře. „Teď už to je v pohodě. Byla to fantastická zkušenost,“ reaguje fotbalista Petr Švancara na skok z vrtulníku. Problémem pro něj bylo, že se bojí létání. Po krátkém vyzpovídání účastníků se konal první boj o odměnu, který s těsným náskokem vyhrál kmen fanoušků.

Pobyt na ostrově bude pro některé účastníky jistě velice náročný. Rozhodně se nejedná o dovolenou. Výherce zůstane totiž na ostrově dlouhých osmdesát dní, což je o dost více, než v americké verzi této show.

Na ostrově nejde přežít bez přístřešku, ohně a pitné vody. Pitnou vodu a oheň postarala týmu fanoušků výhra v první soutěži. První noc však oba kmeny zvládly poměrně dobře. Druhý kmen však nemusel zoufat. Jasou výhru si odnesl v druhé výzvě, díky které si vyhráli pytel brambor.

Survivor

Ve hře se nebojuje pouze o přežití, či o jídlo. Bojuje se v ní také o přátelství. Účastníci musí zvládat i druhou stránku hry, která zahrnuje komunikaci, taktizování a vytváření nových aliancí. V prvním díle nic takového samozřejmě nechybělo. Vytvářeli se nové skupiny a přemýšlelo se i o tom, kdo je slabý článek týmu a měl by ostrov opustit.

Za nepochopitelné považují sledující výbavu, kterou soutěžící dostali. Už v minulé sérii jim tvůrci usnadnili pobyt na ostrově například předem postaveným pódiem, na kterém se dal jednoduše založit přístřešek. Tentokrát byli obdarování zvláštně vypadajícími termoskami a mnoha dalšími užitečnými věcmi. „Co to je? V té normální americké verzi je vyhodí na ostrov, nic jim nedají a o všechno musí bojovat. Tady dostanou první poslední,“ komentuje na Instagramu vybavenost účastníků jedna uživatelka.

Podporu své přítelkyni Báře Mlejnkové v soutěži vyjádřila na Instagramu influencerka Veronica Biasiol. Pokerové hráčce Mlejnkové posílá přes Instagram své pozdravy i influencerka Fallenka. „Nepochopíte, jak moc jsem se těšila,“ napsala Fallenka na svůj Instagram.