Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Kontroverzní host. Mezi TikTokery přijede na tábor i Andrej Babiš. | foto: Facebook

Tábor s politiky. Po Ovčáčkovi přijede na tábor influencerů i Babiš

Jeden z nejdiskutovanějších táborů letošního léta, Tábor s TikTokery, vyvolává kontroverze dál. Poté, co organizátoři jako jednoho z hostů představili Jiřího Ovčáčka, přichází s dalšími jména z politiky. Jako hosté se mají na přelomu července a srpna ukázat i poslanci Andrej Babiš a Alena Schillerová.
  10:48

Má jít o tábor, kde jsou hlavními hvězdami influenceři, primárně ti z TikToku - Maru Rosecká, Dominique Alagia či Honzi Michálek. Letos mají přijet ale i Anna Šulcová, Tadeáš Kuběnka či třeba youtubeři TvTwixx. Už vloni měla mezi malé táborníky přijet i tehdejší ministryně financí Alena Schillerová, nakonec z toho ale sešlo.

Letos je ale vše opět jinak. Tábor s TikTokery na sociálních sítích oznámil, že letos jedním z hostů bude i „influencer, trend-setter a podnikatel” Andrej Babiš. Vedle něj se na webu tábora objevila po roce znovu i Alena Schillerová. 

A stejně jako minulý rok, i letos účast politiků vyvolává emoce. „Tábor s tiktokery, kde očividně Ovčáček, Babiš ani Schillerová nemají TikTok. To rozhodně nebude další parazitická Babišova kampaň,“ píše na Twitteru uživatel Radecho. 

„Vloni Schillerová, letos Babiš. Tohle je fakt výsměch všem rodičům, který svý děti na ten tábor už i tak s pochybnýma “tvůrcema” pošlou,“ přidává se další. 

Kritiku zřejmě organizátoři očekávali, i proto pod příspěvek, který Babišovu účast oznamuje, není možné přidávat komentáře. Ty jsou vypnuté například ale i u příspěvku ze začátku května, kde si organizátor tábora a jeden z jednatelů firmy, která za ním stojí, Petr Kopecký, třese rukou s Alenou Schillerovou. 

Redakce požádala o vyjádření, proč jsou hosty právě dva politici, organizátory tábora. Zatím se však nevyjádřili. Dotaz, proč pozvání přijal, dostal i skrze SMS zprávu i předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Ani on ale zatím nereagoval.

Ovčáček či influencerka v důchodu

Babiš a Schillerová jsou prozatím posledními jmény, která organizátoři představili, podle webu tábora však ještě dva hosté představeni budou. Celkem by se na táboře mělo být influencerů patnáct. 

Dva z nich byli kritizování už před dvěma týdny. Některým lidem se nelíbila účast FlexyBabky, influencerky seniorky, která je aktivní hlavně na TikToku. Ve videích je ovšem často vulgární, což se některým lidem nelíbí. „No nevím, já třeba jako matka bych takovou bábu na táboře svého dítěte fakt nechtěla. Její prezentace na sociálních sítích je k pláči,nikoliv k smíchu nebo prospěšná,“ okomentovala jedna ze sledujících tábora.

Vedle ní na tábor dorazí i mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček. Tohoto hosta kritizovali zejména reakční kanály, například Stay12 či Rady. Na Instagramu tábora není možné nesouhlas vyjádřit, i u příspěvku s Jiřím Ovčáčkem jsou totiž komentáře vypnuté.