Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Jiří Ovčáček míří na tábor s TikTokery. Původně měl přijet prezident Zeman

Tábor s TikTokery má po roce dalšího kontroverzního hosta. Když to vloni nevyšlo s Alenou Schillerovou, pozvali letos organizátoři mluvčího prezidenta Zemana Jiřího Ovčáčka. „Moc vám děkujeme pane Ovčáčku, bude to velký,“ uvedl jeden z organizátorů Jakub Jíra na Instagramu.
  11:12

Jakub Jíra, jeden z organizátorů Táboru s TikTokery, po roce opět vybírá, koho na letní akci pro děti pozve. Vedle influencerů jako je Maru Rosecká či Honza Michálek, sáhl i do jiných vod. Oznámil, že přijede mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček.

Vedle nich je na tábor pozváno i několik hostů, kterými jsou Anna Šulcová, Tadeáš Kuběnka nebo kontroverzní Flexy Babka. Je aktivní převážně na TikToku, kde má téměř 218 tisíc sledujících a snaží se cílit na mladé publikum. Točí trendová videa, používá mladistvé výrazy, které jsou mnohdy nevhodné a teď pojede na tábor s TikTokery. „No nevím, já 

třeba jako matka bych takovou bábu na táboře svého dítěte fakt nechtěla. Její prezentace na sociálních sítích je k pláči,nikoliv k smíchu nebo prospěšná...“ Komentuje post na Instagramu oznamující její účast sledující tábora.

Flexy Babka však není nejkontroverznějším hostem. Tím je právě Ovčáček. „Tiskový mluvčí prezidenta ČR Jiří Ovčáček přijede jako host na tábor. Máme pro vás připravený úžasný program. Začínáme 27. července,“ uvedl tábor na Instagramu.

Po

dle Jíry byl původně pozván i prezident republiky Miloš Zeman, který se z určitých důvodů zúčastnit nemůže. „Já nevím, jestli o tom ti rodiče ví, pokud ne, tak je to docela špatné. Potom až zjistí, že jejich dítě bylo vystaveno takovým lidem...“ přemýšlí youtuber Rady ve společném videu se Stay12.

Schillerová i Kluk s kamením

Miloš Zeman ani Jiří Ovčáček však nejsou prvními pozvanými politicky angažovanými hosty. V roce 2021 

přijala pozvání bývalá ministryně financí Alena Schillerová, nakonec se však tábora nezúčastnila, v instagramových postech tábora se však stále objevuje.

„Já si říkám, jestli jsi tak hloupý, že nevidíš, že tohle může dlouhodobě poškodit tvou značku a že hodně lidí to může vidět jako to, že děti tlačíš k nějaké politické straně,“ komentují posty s Alenou Schillerovou youtubeři Rady a Stay12 ve společném videu.

Výběr hostů na tábor je kontroverzní dlouhodobě. Ve stejném roce jako Alena Schillerová měl být hostem také Kluk s kamením. „Kdo si řekl, že pouštět Kluka s kamením je dobrý nápad?“ Ptá se ve videu, které tábor rozebírá, youtuber Rady. Videa Kluka s kamením jsou mnohdy na hraně, někdy i za ní. I kvůli vlně kritiky nakonec na tábor neodjel.

Kromě příležitostného stříhání videí a setkání s influencery se program od jiných letních táborů příliš neliší. Tábor slibuje hry, challenge, soutěže a letní kino. V termínu 27. 7.-3. 8. 2022 se v rekreačním středisku Svatý Jan v Hrachově koná jeho druhý ročník. To vše za cenu 7990 Kč.