Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Stylista Vaněk se pustil do českých influencerů. Tadeáš Kuběnka o něm tvrdí, že je irelevantní | foto: Antiyoutuber.cz

Fashion Week nebo Gaypride? Stylista Vaněk se opřel do influencerů, Kuběnka se brání

Pražský Fashion Week se pomalu chýlí ke konci a v publiku se ukázalo mnoho influencerů. Mezi nimi také Tadeáš Kuběnka, Natálie Hefnerová a Boris Hrivňák. Do nich se pustil stylista Leoše Mareše Vaněk, podle kterého si pletou influenceři Fashion Week a Gaypride. Kuběnka se brání, Vaněk je podle něj irelevantní.
  16:00

Mercedes-Benz Prague Fashion Week je bezpochyby největší módní událostí v Česku a své kolekce představí čeští i slovenští designéři. Influenceři a známé osobnosti se snaží předvést buď co nejvkusnější nebo co nejoriginálnější outfit. Ty nejvíce extravagantní však některé pobuřují. Mezi ně patří i stylista Filip Vaněk.

Pražský týden módy se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Většinu českých módních magazínů zaplnily fotky nejen populárních osobností v nejrůznějších outfitech. Svůj osobitý styl ukázalo mnoho fanoušků módy a prostory velké sázkové haly v areálu Chuchle Areny zaplnily barvy, kožichy, třásně, nebo třeba plast a pro mnohé nezvyklé kombinace jednotlivých oblečení.

Mezi influencery, kteří se Fashion Weeku zúčastnili, patří například Dominique Alagia, Simona Tvardek, Bé Hà Nguyen, Tadeáš Kuběnka, Natálie Hefnerová nebo Boris Hrivňák. Právě poslední tři zmínění jsou známí svými extravagantnějšími outfity, které neunikly kritickému oku stylisty Leoše Mareše Filipa Vaňka.

Boris Hrivňák na Fashion Weeku

Na svůj Instagram přidal Vaněk tři fotky outfitů z milánského týdne módy v na první pohled běžných a vkusných outfitech. Další tři fotky věnoval Kuběnkovi v černých šatech doplněných vysokými botami, Hefnerové v nevšedně střižených tyrkysovofialových šatech a Hrivňákovi v outfitu se síťovaným svrchníkem. Československá trojice byla bezpochyby oblečená výrazněji než ta z Milana. „Proč si našinci pletou Fashion Week s Gaypride? A vůbec, proč se na Fashion Week vůbec prodávají lístky,“ ptá se Vaněk následně.

Pro Kuběnku je však názor Vaňka prý irelevantní. „Chápu, že pro pro nějaké celebrity nad čtyřicet jako jo, pro mě ale ne. Vaněk sdílel úplně basic looky, na kterých jsou všichni v košilích a v Prada sukních,“ popisuje Kuběnka. Zároveň si myslí, že protože je Vaněk sám homosexuál, neměl by se nevybíravě vyjadřovat o akci, jako je Pride. „Na to, že je stylista, je jeho styl úplně basic. Zrovna Fashion Week je pro mě event, na kterém máš být extravagantní a vyjádřit se nějak svým stylem a tím, co nosíš. On nosí šedé a hnědé košile a černé brýle a myslí si kdo ví co, jen protože to je Prada,“ dodává Kuběnka.

Natálie Hefnerová na Fashion Weeku

Kuběnkovi se všechny Vaňkem prezentované outfity prý líbí a myslí si, že by se Vaněk k jejich oblečení vyjadřovat neměl. „Já chápu, že nosí basic věci a i tak ostatní obléká, protože to se ostatním lidem prostě líbí. To nejvíc obyčejné se líbí nejvíce lidem, takže chápu, že tu svoji práci dělá asi dobře,“ popisuje. Kuběnka zároveň tvrdí, že nemá rád lidi, kteří neumí ocenit cokoli nového a odlišného. „On si myslí, že jsme ostuda, ale nejvíc ostudný je on,“ dodává.

Nutno dodat, že podobně extravagantní outfity jde najít i na fotkách z milánského týdne módy a podobně klasické se objevily i na tom pražském. Fashion Week je dlouhodobě vnímám mnoha influencery jako akce, na kterou je nutné se obléct především stylově, osobitě a zajímavě.