Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

Tadeáš Veselý | foto: Pavel Dvořák/Tilen Vajt

Veselý v Clash of the Stars skutečně neměl nastoupit. Zraněných bylo na galavečeru ale víc

Tadeáš Veselý, poražený z posledního galavečera Clash of the Stars, měl mít skutečně zdravotní problémy už před zápasem. Sám si stěžoval na bolesti, přičemž mu následně i doktoři nedoporučili do zápasu nastoupit. To se mu však stalo zřejmě osudným. Zápas ukončil kvůli zdravotním komplikacím. Do nemocnice jel až druhý den po zápase.
  21:00

Poslední galavečer Clash of the Stars se neobešel bez komplikací. Tomu tak bylo i u jednoho z nejočekávanějších zápasů Tadeáše Veselého a Fayneho. Do něj totiž Veselý nastoupil i přes upozornění lékařů, aby nenastupoval. Přesto, že se ani necítil dobře, tak aby nezklamal fanoušky, do zápasu nakonec šel. Není však jediný se zdravotními komplikacemi. Dokonce i slovenský streamer Ziam měl před zápasem problémy s rukou. Navíc k tomu si prý protivník Veselého Fayne v zápase zlomil ruku.

Ačkoliv zápasy organizace Clash of the Stars obsazují převážně influenceři a ne zkušení bojovníci, tak jsou i tak některé zápasy z hlediska kvalitního boje koukatelné. Jedním z nejprofesionálněji založených zápasů se dá říct, že byl například ten s Filipem Roubíčkem a Filipem Grznárem. Roubíček má za sebou už delší profesionální zápasnickou kariéru a porvat se skutečně umí. Ačkoliv Grznár není profesionální zápasník, tak se umí prát také a to tvrdě a se vší vervou. Do zápasu dal srdce a odnesl si i nějaké ty pohmožděniny. Dostal silnou ránu do rozkroku, kvůli které se mu kompletně zničil suspenzor. „Filipa Grznára bolel spodek. Ten tam dostal koleno do rozkroku. To ho bolelo, ale myslím si, že tam žádné zranění není a že už je v pořádku,“ říká pro antiyoutuber.cz promotér Clash of the Stars Tomáš Linh Le Sy.

Není jediný, který ze zápasu odchází s pohmožděním, či zraněním. Fayne se nechal na svém Instagramu slyšet, že si při zápasu s Veselým zlomil ruku. „Nejsem s výkonem a sádrou úplně nadšený, ale to nejdůležitější je výhra,“ napsal Fayne k fotce na Instagramu. Nejen on, ale i Veselý si ze zápasu odnesl jistá zranění. Ten se totiž nechal slyšet, že už když do zápasu nastupoval, tak na tom nebyl nejlépe. To nyní potvrdil i Le Sy. „Měl potíže. Měl bolesti dole v oblasti ledvin,“ potvrzuje Le Sy, že Veselý skutečně do zápasu nastoupil se zdravotními komplikacemi.

Každý zápasník musí projít zdravotní prohlídkou. To tak bylo samozřejmě i u Veselého. Ten tvrdil, že mu lékaři nedoporučili do zápasu nastoupit, což následně potvrdil i Le Sy. Dle něj se mělo jednat o nějaký problém s ledvinami. „Něco s nimi měl. Nevíme přesně co. Doktoři mu ale nedoporučovali do zápasu nastoupit, když ho to takhle bolí,“ potvrzuje Le Sy, že měl Veselý zřejmě silné bolesti už před zápasem.

Do zápasu však i přes tato doporučení nastoupil. „Já jsem nastoupil jenom z toho důvodu, že jsem to vyhrotil a byl bych za m*dku, kdybych nenastoupil,“ řekl pro antiyoutuber.cz Veselý. To potvrdil i Le Sy. „On se ale po dohodě s trenéry rozhodl, že nastoupí. Nechtěl zklamat sám sebe, trenéry i diváky, nás jakožto organizátory a vlastně i svého soupeře Fayneho“ říká Le Sy.

To, proč Veselý nakonec zápas vzdal, zatím vedení Clashe neví jistě. Údajně by to mělo tedy být kvůli zřejmému přivození nějakého zranění, či již zmíněným zdravotním problémům, které měl Veselý už před zápasem. „Jestli to bylo způsobené tím, nebo ne, to je druhá věc. Částečně asi ano, protože ho to fakt bolelo. Tomu věřím,“ vysvětluje Le Sy, že jestli si například Veselý přivodil v zápase nějaké zranění, neví jistě.

Po zápase se Le Sy střetl s Veselým a všiml si, že na tom není zrovna nejlépe. „Já jsem s ním mluvil po zápase, když jsme se potkali v zákulisí. Pořád tam chodil a držel se za ty ledviny, takže ho to bolelo,“ popisuje Le Sy. „Já jsem mu říkal, ať okamžitě jede do nemocnice a že mu voláme Bolta. Měl jet a myslím si, že tam jel. Ještě jsem s ním ale nemluvil,“ doplňuje Le Sy.

Témata: Tadeáš Veselý