Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

Tadeáš Veselý | foto: Tilen Vajt/Pavel Dvořák

Je to celé jen show. Veselý se pro Clash of the Stars narodil, tvrdí spolupromotér Jíra

Clash of the Stars je fenomén, který se objevil teprve před rokem a od té doby sklízí u diváků velký úspěch. Spolupromotér Jakub Jíra a bojovník Tadeáš Veselý jsou s večery bojových sportů pravděpodobně nenávratně spojeni. Prozradili jaké mají plány do budoucna, s kým měl Veselý původně zápasit a jak reaguje na nadávky a výhružky fanoušků.
  18:50

Tadeáš Veselý je jednou z nejvýraznějších postav galavečerů Clash of the Stars a své sledující rád šokuje. Minulý týden je překvapil živým vysíláním z jednotky intenzivní péče, kde strávil zhruba tři dny. Veselý redakci antiyoutuber.cz poskytl rozhovor společně se svým manažerem a spolupromotérem organizace Jakubem Jírou. Rozpovídali se především o plánech s Clash of the Stars, Veselý se ale svěřil i s tím, jak se vyrovnává s negativními komentáři a kritikou.

Ač mezi fanoušky nejvíce rezonuje váš zdravotní stav, je třeba se zmínit i o Clash of the Stars. Mohou se těšit na další zápas?
Veselý (V):
Jasně, další zápas plánuju, všechno se včas dozví. Čtvrtý galavečer bude brzy, tak možná už tam, co myslíš? A prozradíš datum?
Jíra (J): Datum si zatím necháme pro sebe, ale následující galavečer by měl být mnohem lepší, než ten předchozí. A co se týče účasti Tadeáše, tak to uvidíme, je to v jednání. Ať se nechají všichni překvapit. (smích)

Máte vybraného nějakého potenciálního soupeře?
V:
No, je jich v řešení víc. Přemýšlel jsem třeba i nad Klukem s kamením nebo Faynem.
J: Za sebe můžu říct, že se potenciální soupeři rychle mění. Třeba když měl mít Tadeáš zápas naposled, tak jsme Snejkse vybrali dva týdny před tiskovou konferencí.

Byl tehdy v plánu někdo jiný?
V:
No já vlastně jen věděl, že budu mít zápas, ale nevěděl jsem s kým. Jméno nebylo ani ve smlouvě.
J: Původně jsme řešili Petra Kunštára. (pozn. red. Kunštár je jednou z bizarních postav českého internetu, podle dostupných informací narkoman a bez domova.) To bohužel ze zdravotních důvodů nebylo možné, tak jsme nakonec vybrali Snejkse. Uvažovali jsme i o Klukovi s kamením, ale nechtěli jsme si ho, jak se říká, vyplýtvat. Když se bojovníci často opakují, pak už to nikoho moc nezajímá.

Tadeáš by se teď ale mohl účastnit dvou turnajů po sobě. Nebojíte se, že by příští zápas nebyl tak divácky atraktivní jako předchozí?
V:
To sice ano, já se ale nikdy neomrzím. Já jsem prostě showman a chci ostatní bavit.
J: Přesně tak, jestli se někdo opravdu pro Clash of the Stars narodil, tak je to Tadeáš. A taky díky němu a všem ostatním, je Clash of the Stars jednou z nejúspěšnějších mediálních značek v Česku.

Čím si takový úspěch vysvětlujete?
J:
Rozhodně to je tím, že zápasníci a vlastně i zápasy jsou mnohdy kontroverzní. Poslední galavečer byl rozhodně nejúspěšnější ze všech. Nakonec přišlo více než tři tisíce lidí, u obrazovek byly desetitisíce diváků. Sice nemůžu říct přesné číslo, ale bylo jich nad sto tisíc.
V:
Jde to vidět třeba na Fight Night Challenge na Slovensku, kde zápasí rappeři a jiné hvězdy, ale tak úspěšné jejich akce nejsou. Je tam třeba Rytmus, Separ nebo Majk Spirit. To jsou všechno slavní rappeři, ale berou to moc profesionálně. Já tam třeba dělám show a proto jsou ty zápasy tak úspěšné. My jsme prostě dementi a jdeme se bít. (smích)

Myslíte, že váš zápas na posledním galavečeru diváci vnímali jako show? Byl jste terčem mnoha sprostých nadávek...
V:
To sice ano, ale skandovali moje jméno, ne soupeřovo. Na prvním zápase po mně třeba plivali. Pro mě je prostě lepší ta negativní reklama. Já to beru tak, že to dělám dobře. Hodně lidí říká, že je lepší dobrá reklama, pro mě je to obráceně.

Asi se ale musíte vyrovnávat se spoustou negativních komentářů obecně. Jak to zvládáte?
V:
Všichni mi vyhrožujou a říkají, jak mě zbijou, pak je ale potkám na ulici a nic se nestane. Nedávno mi sprostě nadával nějaký dvacetiletý kluk a psal mi, že mi něco udělá, až mě potká. Pak jsme se potkali v obchodě, vyfotil se se mnou a ještě mě označil. Všichni dělají hrdiny a nikdo za mnou nikdy nepřišel.

Jak byste popsal svou tvorbu na sociálních sítích?
V:
Já dělám prostě něco jiného než všichni ostatní. O mojí působnosti se snad ani nedá říct, že je kontroverzní, na to by se mělo vymyslet nové slovo.

Jaké myslíte, že by to mělo být?
V:
Něco mezi kontroverzní a bizarní.
J: Něco jako kontrobizár.

Témata: Jakub Jíra