Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Známý rybář z TikToku Matěj Houška | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Kdo je Matěj Houška? Oblíbený rybář a tiktoker, který prakticky nemá negativní komentáře

Nemít hejtry na TikToku je v dnešní době skoro nemožné. S jejich nepříjemnými komentáři se musel dříve potýkat i známý tiktoker Matěj Houška. Nyní je však jedním z nejoblíbenějších a nejmilovanějších českých tiktokerů. Jak se mu to povedlo? Jeho upřímná otevřenost a láska k přírodě dojala tisíce lidí.
  7:50

V posledních měsících se snad každému objevilo na TikToku alespoň jedno video od Matěje Houšky. Ten na platformě natáčí na účet Team 2010, kde má momentálně přes sedmdesát tisíc sledujících a tento počet stále roste. Ačkoliv na TikToku působí teprve od října minulého roku, na YouTube natáčí už od roku 2019. Sledující ho zbožňují. Nejvíce se jim líbí jeho styl projevu. Houškovi je přitom pouhých čtrnáct let.

Na sítích tedy působí už několik let. Jako už malý kluk natáčel na YouTube různé příběhy a filmy s rybářskou tématikou. Uživatelé se doslova zamilovali do jeho roztomilosti a rozšířených znalostí z oblasti rybaření. „Moc pěkně provedené a udělané video. Na klučinu tvého věku pecka a smekám klobouček,“ napsal pod Houškovo první video jeden uživatel.

Nezapomenutelné setkání s výjimečným rybářem Rudolfem Hrušínským jsem měl tu čest zažít při společném natáčení dalšího dílu svého seriálu S Matějem u vody . Tentokráte jsem se vypravil s vláčkou do míst, které má i on odmalička velmi rád a to do Jižních Čech, na řeku Lužnici ...

#rybareni #team2010 #fishing #rybolov #catchandrelease #rudolfhrusinsky #nataceni #fish #spinning #luznice #ulice #rudolfhrusinskyml #jaknaryby #povidani #tell #rozhovor #sen #dream #lake #river #boat #water #wilderness #countryside #nature #forest #lakeview #bushcraft #czech #czechrepublic

22. července 2022 v 19:47, příspěvek archivován: 29. března 2023 v 15:38

Houška se zdá jako velice vytrvalý a chytrý kluk. Jeho záliba v rybaření doslova pohltila celý jeho život. Natáčí zajímavé filmy na YouTube, TikTok, vystupuje na rybářských veletrzích a nedávno vydal dokonce svou první knihu. Poselství, které se snaží sledujících skrz své platformy předat, je zřejmě jasné. Snaží se ukázat všechny různé krásy přírody, a to co nabízí. Sám se nechal slyšet, že ho vysedávání u počítače nikdy nebavilo. Radši si šel zarybařit, či se projít do lesa.

Houška se ve svých videích nesoustředí pouze na videa s rybářskou tématikou. Populární se staly také ty, ve kterých vysvětluje, jak si v přírodě obstarat obživu, či oheň. Video ve kterém rozdělává oheň pouze pomocí toho, co se dá najít v lese, je jeho nejsledovanější. Momentálně má téměř 900 tisíc zhlédnutí.

@team2010_official Rozdělání ohně pouze pomocí toho, co najdete v lese 🔥🌲. Právě v dnešní nepředvídatelné době se vám může tato dovednost skvěle hodit 👌, protože nikdo nevíme, čemu třeba budeme muset v budoucnu čelit 😉👍. PS: Do 90 sekund už se toho opravdu víc nevejde, ale pokud chcete, natočíme pro vás zase další videa s ohněm, kde si představíme něco nového 🎥😊. #zalesactvi #team2010 #fishing #fire #water #forest #stream #amazing #bowdrill #bushcraft #important #behappy #survival #love #lifestyle #czechboy #me #adventure #nature #priroda #outdoor #travel #cool #winter #knife #beautiful #like #ceskapriroda #czech #czechrepublic ♬ původní zvuk - Team 2010

Kdo tedy Houška je? Je mu pouhých čtrnáct let a studuje na osmiletém gymnáziu. Rybaření se věnuje už od tří let, přičemž rybářský průkaz si udělal když mu bylo osm. V roce 2016 se přidal do rybářské skupiny Team 2010, kterou založil jeho otec s bratrem. „Můžeme říct, že svým příchodem totálně vše změnil,“ píše na svých stránkách Team 2010, že Matěj Houška odstartoval revoluční změnu v týmu.

V rozhovoru pro Rybománii se nechal slyšet, že většinu dětství, když si kamarádi hráli třeba na hřišti, nebo na počítači, on byl s bratrem v lese. „Odjakživa jsem měl hrozně rád přírodu. Moji vrstevníci chodili na dětská hřiště a já jsem radši šel do lesa s bráchou, kde nikdo nebyl,“ vysvětluje Houška, jak ho láska k přírodě táhla už od dětství.

Valnou část hejtů, které prý dostával, byly ohledně toho, že ho rodina nutí do natáčení videí. Sám Houška se nechal slyšet, že rodiče mají rozhodně velkou zásluhu na jeho lásce k přírodě. Rozhodně ho ale nikdy prý do ničeho nenutili. Vše si to vybral sám a dělat to chtěl. „Já už jsem se naučil kritiku snášet. Jediný, co mě dnes dokáže ještě fakt naštvat, je to, když někdo uráží mojí rodinu,“ říká Houška. „Říkají, že jsem do toho od nich tlačený, že nejsem přirozený. Tak to vůbec není. Vybral jsem si to sám,“ doplňuje Houška.

Revoluční se dle něj v jeho kariéře stala série videí s názvem Zapomenuté revíry. V té ukazuje místa, na kterých jen zřídka někdo rybaří. „Jsou to vody kam běžného rybáře ani nenapadne nahodit. Většinou jsou to malé i velké rybníky, rybníčky, požární i jiné nádrže, které sice někdo vlastní, ale v podstatě se o ně z hlediska chovu ryb nestará,“ vysvětluje Houška v pilotním díle. Tento nápad ho až natolik unesl, že o tom napsal dokonce i knihu.