Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Těhotnej kuchař | foto: instagram.com

Těhotnej kuchař ukazuje, jak jednoduše vařit. Na sociálních sítích je hvězdou, vydal i knihu

Jaroslav Vajgl alias „Těhotnej kuchař“, začal se svojí tvorbou během covidové pandemie. Nikdy však nepočítal s velkým zájmem od veřejnosti a diváků. Nyní má stovky tisíc sledujících a pořádá charitativní aukce.
  8:43

Kuchař Jaroslav Vajgl vystupující pod přezdívkou „Těhotnej kuchař“, je youtuber a tiktoker, který tvoří content o vaření. Jeho videa jsou většinou krátká, ale ukazují, jak uvařit jídlo poměrně jednoduše. Poslední dobou jeho videa nabírají na větší a větší popularitě, protože neobsahují žádné zbytečné informace a navíc jsou často doprovázeny humornými poznámkami. Vajgl ovšem nikdy nepřemýšlel nad tím, že by jeho videa mohla mít nějak zvlášť velkou sledovanost.

Celou jeho kariéru odstartovala covidová pandemie. Vajgl se předtím živil jako provozovatel pokerového serveru. Sám předtím také hrál, ovšem přestal kvůli tomu, že už ho to nebavilo. Ještě před svou pokerovou érou se naučil vařit.

Tehdy se rozhodl, že začne natáčet, jak vaří. Ovšem nemělo to ten samý formát, v jakém jsou videa dnes. Jeho videa měla dříve i několik minut a Vajgl je během vaření komentoval přímo za pochodu. Postupem času však začal videa zkracovat, upravovat, přidal k nim komentář až po natočení a začal používat vtipné, někdy i vulgární věty.

Vepřová kotleta na houbách

29. ledna 2023 v 7:35, příspěvek archivován: 3. února 2023 v 9:42

Jedno z prvních videí, které se objevilo na TikToku, má přes pět milionů zhlédnutí. Na videu je řezník, který u Vajglova tchána na zabijačce cpe jitrnici do střívka. Vajgl se rozhodl, že video nahraje na TikTok a za dva dny mělo kolem 2 milionů zhlédnutí. To ho přesvědčilo o aktivnější činnosti na sociálních sítích a také o větším soustředění se na formátování videí. Začal si tedy videa točit sám a postupně sbíral více a více fanoušků.

@tehotnejkuchar Půlnoční kachna - ve 20h nasolit a pokmínovat - v 00:00 zakrytou do trouby na 80° - v 8:00 odkrytou na 120° - v 11:30 na 200° gril/horký vzduch - v 11:50 vypnout… #chálujlíp #kachna ♬ Nádherná Láska - Pavel Novák

Od dob svého začátku působení na sociálních sítích si Vajgl dokázal získat přízeň mnoha lidí. V současné době sleduje profil s názvem Těhotnej kuchař na TikToku už přes 366 tisíc, na Instagramu 251 tisíc. Na obou platformách Vajgl nabízí krátké recepty na ty nejrůznější jídla. Občas se ale setkává s kritikou, kvůli jeho vulgárním výrazům a také lehkému popichování, které používá během vysvětlování postupu. „Přidej lžící chilli omáčky. Nepoužívej takovou tu sladkou, ta se sem hodí jako SPD do sněmovny. Pro ty, co by zase chtěli kvičet v komentářích, že tam dávám chilli, mám dobrou radu. Když ho tam nedáš, tak tam ty vo*e nebude,“ vtipkoval Vajgl ve videu.

Vzhledem k velkému ohlasu k jeho receptům, se Vajgl rozhodl vydat vlastní kuchařku s názvem „Cháluj Líp!“. Uspořádal charitativní aukci podepsané knihy a z vybraných peněz věnoval 50 tisíc korun dětskému domovu v Milovicích. Také se rozhodl podpořit nadaci Via, která podporuje rozvoj komunitního života. Jaroslav Vajgl také vyhrál v soutěži Křišťálová lupa v kategorii One (wo)man show. Mimo jiné obdržel od organizace také láhev alkoholu, kterou podepsal a vydražil za 4450 korun. Vybrané peníze také použil na charitativní účely.