Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

ilustrační snímek | foto: Instagram

Z vězeňkyně influencerkou: Sledující Tereze Hlůškové rostou raketovou rychlostí

Se jménem Tereza Hlůšková si většina lidí vybaví její kauzu. V pákistánském vězení strávila necelé čtyři roky, od letošního dubna je zpět v Česku. Ze začátku se držela v ústraní, od minulého týdne má ale nový instagramový profil a počet sledujících roste každým dnem.
  11:08

Tereza H. nebo Tereza z Pákistánu - jinak ji v lednu roku 2018 nikdo nenazval. Tehdy byla zadržena na pákistánském letišti a celníci v jejím kufru našli téměř devět kilo heroinu. Za to si odseděla téměř 4 roky v pákistánské věznici. V listopadu byla tamními soudy očištěna a tak se v dubnu mohla vrátit zpátky do Česka. 

Donedávna se držela v ústraní. Nedalo se čekat, že to tak bude napořád a Tereza si založila na konci června Instagram, na kterém je velmi aktivní a přidává jeden příspěvek za druhým. 

Své sledující překvapila zásadní změnou vzhledu. Dříve výrazně nalíčená blondýnka teď vypadá o dost přirozeněji. Mezi její první příspěvky patřily fotky z přírody, stihla ale svým sledujícím i poděkovat.

„Všem moc děkuji za pozitivní a povzbudivé komentáře a zprávy! A k těm negativním, kterých je o dost méně. Každý má svůj názor a já nemám právo ho nikomu brát,“ vzkázala Tereza. 

Na svém profilu sdílí nejen vzkazy fanouškům, ale i svůj běžný život. Sdílela například fotku, kde má vlasy zakryté šátkem s popisem, že se jí někdo ptal, jestli je muslimka. Uvedla, že není, ale je to dobrá zástěrka pro ty, co si ráno nestihnou umýt vlasy. 

Později sdílela svou verzi toho, co se v Pákistánu tehdy vlastně stalo. Údajně nevěděla, co v kufru má a o přítomnosti heroinu se dozvěděla až společně s celníky. Dále uvedla, že má zařízenou práci a není to nic ilegálního.

Ač je na svém profilu velmi aktivní, její příspěvky postupně mizí. Aktuálně jsou viditelné dva. Nejde k nim přidávat komentáře a k jednomu z nich připojila popisek #f*ckthem a #behappy. Dá se tedy předpokládat, že se negativní reakce postupem času množily. 

Její návrat na sociální sítě je poměrně kontroverzní. Reakce na Twitteru na sebe nenechaly dlouho čekat. 

„Na Instagramu ji oslavujou jako oběť únosu, nechápu,“ komentuje jeden z uživatelů. „Pašovat 9 kilo do Pákistánu a pak si na tom založit kariéru na Instagramu a ještě to narvat do bia?“ pozastavuje se další. 

Tereza na svém profilu také sdílela rozhovor pro magazín Reportér, který poskytla relativně brzy po svém návratu do Česka. V něm se omluvila za to, co způsobila a přiznala, že byla naivní. Uvedla, že opravdu nevěděla, co v kufru má a že jí celá situace mrzí. Popsala také své zážitky z pákistánského vězení. 

Na letišti v pákistánském Láhauru Terezu zadrželi teprve jednadvacetiletou. Společně se svou sestrou Simonou se živily jako luxusní společnice. Vydělávaly spoustu peněz a létaly po celém světě. Po jejím zatčení její minulost začala vyplouvat na povrch, byla původně odsouzena na 8 let a 8 měsíců, proti tomu se odvolala a v listopadu byla zproštěna obžaloby. Od návratu do Česka se snaží začít „normálně“ žít a na hrůzné zážitky aspoň trochu zapomenout.