Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lily-Rose Depp v seriálu The Idol | foto: Profimedia.cz

Lily-Rose Depp hvězdou seriálu The Idol. Je prý trapný a plný neuvěřitelných sexuálních scén

Už několik týdnů plní sociální sítě reakce na nový seriál The Idol. Podle tvůrců měl posouvat hranice sexuálních scén ve filmech a seriálech a diváky šokovat. Místo toho je prý nerealistický a o ničem. I přes to na jeho motivy začal vznikat nový trend na TikToku.
  15:34

Tvůrci filmů a seriálů se v poslední době ve své tvorbě snaží otevírat dříve tabuizovaná témata. Mluví o drogách, sexu, chtějí šokovat a jednoduše se snaží cílit na mladé diváky. Některým se pozitivních ohlasů dostává více, některým méně. A nejméně se jich pravděpodobně dostává seriálu The Idol, jedné z nejočekávanějších sérií tohoto léta.

Novinka Sama Levinsona, tvůrce úspěšného seriálu Euphoria, vzbudila mnoho ohlasů na sociálních sítích už několik měsíců před tím, než vůbec vyšla. Původní režisérka odešla, seriál se musel přetočit a nakonec se začaly šířit informace o jeho obsahu. Měl být skandální a plný sexuálních scén, kterých se také diváci dočkali. Ne však tak, jak si představovali.

The Idol ukazuje příběh mladé popové zpěvačky Jocelyn, kterou ztvárnila Lily-Rose Depp. Po tom, co se nervově zhroutila, se snaží ve své kariéře pokračovat a při tom se dostane do komplikovaného vztahu s vůdcem novodobého kultu Tedrosem, kterého hraje populární zpěvák The Weekend. Podílel se také na tvorbě celého seriálu.

Nerealistické scény

Seriál by měl mimo jiné zobrazovat zvrácenost hudebního průmyslu v současnosti. Jediné, co však ukazuje, je hlavní hrdinka, která buď kouří cigaretu nebo samu sebe odhaluje. V seriálu se sice mluví i o jiných tématech, nikdo je však zatím nerozvedl.

Největší humbuk na sociálních sítích však vzbudil druhý a prozatím nejnovější díl. Jedna ze scén zobrazuje hlavní hrdinku masturbující na židli s páskou přes oči při čemž za ní stojí vůdce podivného kultu a do toho jí popisuje své sexuální představy. Říká jí, aby si představovala, jak jí „dusí svým penisem“, u toho jí „plácá přes zadek“ a ona se při tom poslušně svíjí a vzdychá jakoby to pro ni byla nejhezčí představa v životě.

Reakce na sociálních sítích na sebe nenechaly dlouho čekat. „Vypadá to jako by to režíroval někdo, kdo v životě neměl sex,“ píše jeden ze sledujících. Scéna je podle nich velmi jednostranná a natočená pouze z mužského pohledu. „Bylo to tak trapné. Možná to je pro někoho překvapením, ale tohle by asi moc žen nevzrušilo,“ směje se jeden z diváků.

Sexuální scény ve filmech, potažmo seriálech, nejsou jednoduché na zpracování. The Idol jich měl být plný a měl posouvat jejich hranice v audiovizuální tvorbě. Podle mnohých se však tvůrci tak moc snažili šokovat a ukázat i některé nevšední sexuální praktiky, které jsou dlouhodobě populární, avšak tabuizované, že zapomněli na realitu.

@rahamahashahi #idol ♬ original sound - Cody

Oba zatím dostupné díly jsou plné rádoby šokujících scén, oproti tomu je však upozaděný celý příběh. Mnozí si tak kladou otázku, o co vlastně v seriálu jde. A ono nejde vlastně vůbec o nic.

The Idol je však něco, o čem se zkrátka v poslední době mluví a proto ho také pořád většina diváků sleduje a čeká na nové díly. V prvním díle hlavní hrdinka nacvičuje tanec ke své nové písni, což nenechalo diváky chladnými a na TikToku začal vznikat nový trend. Tisíce uživatelů začínají tancovat jako hvězda seriálu. „Ten seriál je sice blbost, ale ten tanec je ikonický,“ píše jeden z nich v popisu videa a tancuje.

Videí s použitím seriálové skladby každým dnem přibývá a získávají milionová zhlédnutí. Není to poprvé, co se na TikToku začal šířit tanec ze seriálu. Na podzim minulého roku čínskou aplikaci ovládl tanec z The Wednesday a několik měsíců se tam neobjevovalo nic jiného.