Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

The Sims 4 | foto: https://www.instagram.com/p/CLAaNLpDps8/Antiyoutuber.cz

The Sims 4 bude od října zdarma. Vyjde The Sims 5?

Hra The Sims 4 vyšla v roce 2014 a patří mezi jednu z nejpopulárnějších na světě. Grafika hry je ovšem už zastaralá, což si uvědomují i její tvůrci. I to je jednou z příčin, proč studio Electronic Arts oznámilo, že její základní verze bude od 18. října přístupná všem zdarma. Fanoušci se domnívají, že hlavním důvodem přechodu do režimu free 2 play je vývoj The Sims 5.
  16:00

Čtvrté pokračování herního simulátoru The Sims vyšlo před osmi lety, a přesto se jedná o jediný titul svého druhu na trhu. Grafika hry z roku 2014 je již zastaralá a tvůrci se rozhodli zpřístupnit její základní verzi všem zdarma. Spekuluje se, že příčinou je tvorba pátého pokračování simulátoru.

Vývojáři nezapomněli ani na ty, kteří hru poctivě zakoupili. Dosavadní hráči si mohou až do 17. října zpřístupnit kosmetický balíček Desert Luxe Kit. The Sims 4 se momentálně dá v obchodech koupit za cenu okolo pěti set korun. Jak již bylo řečeno, zdarma bude pouze základní verze hry, za všechna rozšíření se bude muset stále platit.

„Vzhledem k tomu, že se The Sims 4 stává hrou zdarma, se náš tým více než kdy jindy věnuje vývoji nových a smysluplných zážitků z The Sims 4 pro naše hráče a v dohledné budoucnosti budeme pokračovat ve vývoji a vydávání balíčků, sad a dropů Sims Delivery Express,“ uvedla společnost Electronic Arts na svém webu.

Vývojáři hry budou ohledně novinek ve hře informovat na streamu Behind The Sims Summit, který se uskuteční 18. října a bude dostupný na Youtube a Twitchi. Hráči doufají v to, že společnost oznámí představení dalšího dílu hry, o kterém se spekuluje již několik let. Autoři zatím oznamují jen nová rozšíření The Sims 4.

Někteří hráči, kteří si hru zakoupili se rozčilují, že rozhodnutí společnosti není fér a kosmetický balíček zdarma pro momentální vlastníky si může stáhnout, nebo levně zakoupit každý. „Lidé, kteří za simíky neutratili ani cent, dostanou hru za 40 dolarů zdarma a já dostanu sadu za 5 dolarů? Vaše vedení by se mělo zamyslet,“ zní jeden z komentářů na Twitteru.