Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

The Sims 4 | foto: https://www.instagram.com/p/CLAaNLpDps8/Antiyoutuber.cz

Tvůrci hry The Sims přicházejí s pátým pokračováním. Novou verzi testují od úterý

Fanoušci oblíbené hry The Sims 4 se dočkají jejího pokračování. Vývoj bude trvat ještě několik let, tvůrci však nedávno představili projekt Rene a představili novinky, na které se hráči mohou těšit. S testováním nových funkcí začali dříve než kdo čekal a to v úterý.
  13:04

Po více než osmi letech od vydání oblíbené simulační hry The Sims 4 se fanoušci dočkali nových informací o jejím pokračování. Nedávno byl nastíněn směr, jakým by se aktuální mohla hra ubírat a představili nový Project Rene mimo jiné s upraveným režimem stavby. Od úterý se novinky začínají testovat.

Minulý týden proběhl živě vysílaný Behind The Sims Summit, který se věnoval menším i větším novinkám ze světa oblíbené hry. Byl představen například jeden z nových světů, na kterém bylo vyobrazené dítě na kole, což doteď nebylo možné. Fanoušci se proto těší na vylepšení dětských simíků a rozšíření jejich možností.

Dále na streamu vyobrazili koncept kadeřnického křesla, což znamená, že by mohla přibýt i aktivní zaměstnání. Ukázali také mnoho nového nábytku a oblečení. Fanoušci hry se také brzy dočkají dvou velkých rozšíření. Někteří spekulují, že by jedno z nich mohlo přijít už letos před Vánoci.

Nejvíce však tvůrci překvapili s možným pokračováním úspěšné hry. Představili Project Rene a několik ukázek z vývoje režimu stavby. Fanoušky nadchla především možnost úpravy tvaru a barvy nábytku, což mnoho z nich v aktuální verzi dodnes postrádá. V projektu počítají také jak se samostatným hraním, tak s možností kooperace s jinými hráči. Vznikne tedy režim multiplayeru, ve kterém simíci různých hráčů budou moct navazovat vztahy.

Zároveň ale není jasné, jestli bude projekt opravdu pátým pokračováním The Sims, nebo pouze vedlejším projektem. Tvůrci zároveň přiznávají, že je vývoj teprve na začátku a pracovat na něm budou ještě několik let. Podle nich by se hra měla vyvíjet na základě hráčské zpětné vazby.

Vývojáři překvapili fanoušky v pondělí, kdy oznámili, že testování aktuální verze začne už následující den. Ta obsahuje pozměněný režim stavby, který se jmenuje „Workshop“, nové byty, které budou součástí základní hry a možnost testerů stahovat a sdílet výtvory ostatních.

Hráči jsou nadšení a těší se na další novinky, které jim vývojáři v následujících měsících představí. Nejvíce jsou zvědaví na možnost hraní se svými přáteli v režimu multiplayeru. Mnoho z nich zajímají i rozšířené možnosti v oblasti úpravy nábytku.