Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Streamy na TikToku jsou o seběvědomí žen, ale i o cestování. | foto: Antiyoutuber.cz

Streamování na TikToku se vyplácí. Kdo jsou čeští streameři?

Na streamech na TikToku často můžeme slyšet, jak se vysílající radují z nějakého pořadí. Někdo má radost z první padesátky, jiný z první desítky. Co to ale je? TikTok ukazuje týdenní žebříčky těch, kteří mají streamy nejvíc úspěšné. Aplikace ukazuje hodnocení tvůrců za každý týden na základě nasbíraných diamantů. Čím více diamantů, tím výše se v žebříčku umístí. Top 20 lidí získá různé výhody, a hlavně potenciál rozšířit množství svých sledujících.
  18:30

Mohlo by to vypadat, že na TikToku může vysílat kde kdo. Nejrůznější streamy v aplikaci běží vlastně nonstop. Někdo streamuje jak jí, jiný jak se líčí, někdo si s fanoušky povídá, jiní, jako třeba Laduška, vybírají peníze a je i skupina influencerů, kteří na streamu zkrátka spí.

Kdo ale může na TikToku živě vysílat a umístit se na předních příčkách žebříčků streamerů? Každý, kdo je starší 18 let a jeho videa neporušují žádné zásady užívání Tik Toku. Na rozdíl od normálních videích na síti, v živém vysílání neexistuje časové omezení. Influenceři zde navíc mohou sbírat diamanty, které následně mohou proměnit za reálné peníze. Zásadní pro nějaké slušné umístění v žebříčku, je být aktivní.

Třeba tento týden mezi prvními dvěma místy přeskakuje účet s názvem Sami Společně. Jedná se o mladý pár, který je mimo TikTok aktivní i na Youtube i na Instagramu. Točí videa o cestování, zdravém jídle, ale i oblečení a kosmetice. Na TikToku je sleduje téměř 100 tisíc lidí.

@sami.spolecne1

😭😭😭to je fakt podobne

♬ original sound - sami.spolecne

Jedná se o couple influencery, kteří se nebojí veřejně sdílet svůj vztah. Jejich sociální sítě jsou zábavné a vzájemně zde na sebe dělají pranky. Poukazují i na různé stereotypy ve vztazích.

Netají se ani svým přátelstvím s Adamem Kajumim nebo Sugar Denny. I oni jsou jedním z důvodů, proč se mladému páru zvyšuje sledovanost. Na jejich sociálních sítích najdete tipy, kam se vydat do zahraničí. Sami toho procestovali mnoho, od New Yorku po Dubaj.

Kdo je na živých vysíláních taky hodně aktivní, je Nicole Vacula. Dívka se 150 tisíci followery také natáčí videa o cestování a jídle. Hojně mluví třeba o své dovolené na Floridě a dává svým fanouškům tipy na hubnutí. Instagram má ovšem soukromý, přesto zde má více jak 60 tisíc sledujících.

Na streamech se líčí, povídá si s fanoušky.

@nicolevacula Past 12 hours with girls ✨☀️👧🏼👧🏼👧🏼 #florida ♬ Symphony (feat. Zara Larsson) - Clean Bandit

Jako poslední zmíníme účet Jsem Sebevědomá, který se zaměřuje na feminismus. Často sdílí na sítích fotky svého těla, nebojí se mluvit ani o erotických pomůckách nebo orgasmu. Některá její videa mají i více než sto tisíc shlédnutí. Sledujících má na svém profilu ale pouze něco málo přes třináct tisíc.

Občas se jí dostává poměrně nekonstruktivní kritika za její problematickou pleť. Jak ale napovídá název jejího účtu, moc jí to nevadí. Účet zakládá na přirozenosti a za akné se nestydí. Na živých vysíláních si s fanoušky povídá o práci, protože na rozdíl od jiných influencerů chodí vedle sociálních sítí i do dalšího zaměstnání, pracuje jako recepční v hotelu.