Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Natočil video na TikTok a zabil ji | foto: Twitter.comAntiyoutuber.cz

Těšte se na můj další kouzelnický trik, říká muž v TikTok videu. Nedlouho poté vraždil

Vraždu měl muž naplánovanou už zřejmě delší dobu dopředu. Natočil zvláštní video na TikTok a nedlouho poté konal. Krutě pobodal svojí kamarádku a dceru známého baviče. Ve zvláštním videu sdělil svým sledujícím, že se mají na co těšit, jelikož jeho další kouzelnický trik bude něco velkého. Zřejmě tím měl na mysli krutou vraždu. Nyní mu hrozí doživotní trest.
  8:20

Není to poprvé, co se aplikace TikTok zapojuje do děsivého příběhu. Smrtelné výzvy a bizarní videa jsou na platformě v poslední době čím dál častější. Tony King se měl přátelit se Sabrinou Cooper, dcerou známého britského baviče Tommyho Coopera. King byl poměrně aktivní na platformě TikTok, kam v poslední době sdílel vcelku zvláštní videa. Právě jedno konkrétní video je přinejmenším zarážející. Natočil ho nedlouho před tím, než vraždil. V něm svým sledujícím sděluje, že se můžou těšit na jeho další kouzelnický trik, který bude velký. Později měl brutálně ubodat Cooper a nechat ji krvácet v jejím domě.

@dontonyofficial

♬ original sound - TonyKing

TikTok často odstraňuje znepokojivé účty uživatelů zapojené do trestních činností, či jiných zvláštních kauz. V tomto případě však účet Kinga na platformě stále zůstává. Obsah, který na TikTok natáčel byl neobvyklý a vskutku zvláštní. Jeho sprosté komentáře a odkazování se na bývalou legendu komedie Coopera byly v jeho videích častou součástí. V několika zřejmě už opilý popíjel alkohol a dělal různé kouzelnické triky. Koho by napadlo, že tento opilý milovník jazzu a kouzel spáchá takový odporný čin.

Kingova oběť byla Sabrina Cooper, dcera známého baviče Tommyho Coopera. Jeho také nepotkal zrovna šťastný osud, když při jednom z jeho vystoupení v roce 1984 dostal na pódiu infarkt a zemřel. Cooper byla dle jejích blízkých ta nejmilejší babička na světě. Byla vřelá, milá a pomáhala chudým. Právě s Kingem se seznámila tak, že mu nabídla pomocnou ruku. Ten měl být v blízkém okolí známý jako opilý a chudý samotář. Sousedé ho měli popisovat jako nemilého muže rozhozeného životem se zálibou v alkoholu.

King měl být nezaměstnaný a strádal. „Neměl moc peněz a bylo vidět, že má problémy. Často využíval místní potravinovou banku,“ nechal se slyšet jeden z přátel Cooper. Ta se s ním měla tedy seznámit právě kvůli jeho těžké životní situaci. Jakožto žena snažící se pomáhat svému okolí se rozhodla, že pomůže i Kingovi. Měla mu vařit a donášet různé věci. „Sabrina se nad ním slitovala, bylo jí ho líto. Spřátelila se s ním a dělala mu laskavosti, jako je vaření teplých jídel,“ pokračuje její známý.

Cooper se měla zotavovat z těžké operace rakoviny. Rozhodla se tak, že si na vánoce pojede odpočinout za svojí matkou. Tam už ale nedorazila a okolí se začalo obávat, co se s ní stalo. Policie tak vnikla do jejího bytu, kde ji našli ubodanou v kaluži vlastní krve. Ke Kingovi vedlo několik stop. Sám se zřejmě při vraždění lehce zranil. Potřísněné oblečení vlastní krví měl nechal v pračce domu Cooper. Policie také po prohledání jejího telefonu zjistila, že s ním byla v posledních dnech v kontaktu.

Kontaktovali ho a on se k vraždě přiznal. Policii odkázal i na místo kam ukryl vražednou zbraň, ze které se nakonec vyklubal kuchyňský nůž. Proč se rozhodl pro vraždu Cooper do teď nesdělil a tak jeho motiv zůstává stále záhadou. Cooper byl tedy zatčen a následně předveden před soud. Tam ale z neznámých důvodů své vyjádření k vraždě změnil na to, že je nevinný. Jeho vyjádření, že je nevinný pokračovalo i u nedávného slyšení v dubnu. Další soud by se měl odehrát v červnu. Kingovi hrozí doživotní trest za mřížemi.

@dontonyofficial

♬ original sound - TonyKing

Jeho vinnou si je však jistá většina. Sám se také přiznal k držení nože a manipulaci s ním na veřejnosti. Cooper dříve vlastnila kouzelnický obchod, který však musela v roce 2017 zavřít. „Milující a obětavá matka, milovaná babička a oblíbená členka komunity, Sabrina si užívala procházky se svými psy po Eastbourne, kde se setkávala s dalšími stejně smýšlejícími lidmi,“ nechala se slyšet její rodina.