Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

Texaská tiktokerka byla napadena bizonem v národním parku. Nedržela se dostatečně daleko. "Ale ne!“. | foto: https://www.tiktok.com/@rebeccaclarkAntiyoutuber.cz

Nechte mě jen projít, prosila tiktokerka bizony. Neposlechli, napadli ji

Natáčení TikTok videí nemusí vždy skončit dobře. Rebecca Clarková procházela státním parkem Caprock Canyons, když narazila na stádo tří bizonů. Jeden z nich se rozběhl, vrazil do ní a poranil ji, takže musela být převezena do nemocnice.
  18:00

Texaská tiktokerka se podělila se svými sledujícími o zdrcující zážitek, který mohl snadno skončit její smrtí. Rebecca Clark byla na túře v texaském státním parku Caprock Canyons, když na ni zaútočil bizon a zakousl se do ní.

Za minimální vzdálenost považovanou za bezpečnou pro přiblížení se ke skupině bizonů se považuje padesát metrů. Clark od nich byla maximálně patnáct, když se snažila projít kolem trojice tohoto dobytka. „Nechci žádné problémy, chci jen projít kolem. Dobře? Děkuji,“ je slyšet na nahrávce tohoto riskantního setkání.

Zpočátku se zdálo, že bizoni ženinu žádost vyslyší, dokud se vůdce skupiny neotočí a náhle na ni nenaběhne. Její klidné a milé chování se mění v zběsilý úprk a uši drásající výkřiky bolesti.

Solo hiking at Caprock Canyons State Park & Trailway in Texas. I was charged and gored by a bison because I was to CLOSE to be passing them on a trailway They are beautiful creatures protected by the Texas Parks & Wildlife Department (TPWD) and are a part of the Texas State Bison Restoration Project where the park has restored the historic Charles Goodnight Bison herd (The Official Texas State Bison Herd) to a portion of its former range in the park. I am posting to support safety while enjoying Texas State Parks #TPWD #bisonetiquette101 #hikingsafety #llbean #chaos #rei

18. října 2022 v 13:19, příspěvek archivován: 18. října 2022 v 13:19

Navzdory svému zážitku Rebecca Clark ujišťuje své sledující, že se do parku vydá znovu. Tvrdí, že video sdílela jen proto, aby šířila osvětu. „Bizon mě nabodl na rohy a kousl, protože jsem byla příliš blízko, když jsem kolem nich procházela,“ vysvětluje Rebecca. „Jsou to nádherná zvířata, která jsou chráněna národním parkem. Příspěvek zveřejňuji na podporu bezpečnosti při užívání texaských státních parků,“ dodává.

Nebyl to letos první případ napadení člověka bizonem v některém z amerických národních parků. V červenci byli v Yellowstonském národním parku, bizony napadeni tři lidé. Ve všech třech případech, podobně jako v případě této texaské ženy, bylo důvodem narušení jejich prostoru.

Bizoni američtí jsou největšími suchozemskými savci v Severní Americe. Samci mohou dorůstat výšky přes osm metrů a vážit přes dvě tuny.