Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Mikaela Testa | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Síla komentářů na sítích: Influencerku uráželi, že je tlustá. Přestala kvůli tomu jíst

Nenávistné komentáře obsahující bodyshaming či šikanu najdeme na internetu téměř všude. Na někoho to nemusí mít vážný dopad, někoho to ale může poznamenat na delší dobu. Z australské tiktokerky si utahovali, že je tlustá. Nejedla kvůli tomu přes osmačtyřicet hodin.
  11:33

Tiktokerka Mikaela Testa sdílela na sociální sítě video, na kterém si dává první jídlo po osmačtyřiceti hodinách. Chtěla tím ukázat, jak veliký dopad na člověka může mít jediný komentář. Reaguje tím na poznámku na její postavu od OnlyFans tvůrkyně Kerri Gribble. Ta jí řekla, že je tlustá. „Nevyšla jsem od té doby týden z domu. Nelíbí se mi, jak vypadám, a nechci, aby mě někdo viděl,“ Testa vysvětluje ve svém videu jak se cítí.

@mikaelatesta

♬ original sound - Mikaela Testa

„Chtěla jsem vám ukázat, jak špatně může jeden komentář někoho poznamenat,“ doplňuje. Gribble je influencerka s více než sto dvaceti tisíci sledujícími na Instagramu. Na Snapchatu si ve ve stories utahovala ze vzhledu a váhy právě Mikaely Testy. „Mikaela Testa je v realitě tlustá. Sociální sítě jsou falešné,“ říká Gribble na svém Snapchatu. „Sama se pravděpodobně cítí špatně a nesvá ve svém vlastním těle a tak uráží ostatní,“ reaguje jedna TikTok uživatelka na její nenávistnou poznámku.

Později své chování svedla na to, že byla opilá. „Použila klasickou výmluvu na opilost. To fakt nestačí. Obvykle, když jsi opilý, tak tvé nejpravdivější myšlenky vyjdou najevo,“ reaguje jiná uživatelka na její výmluvu na TikToku.

„Nebudu tu sedět a bičovat se za to, že jsem o někom řekla něco špatného. Jsem jenom člověk, děláme to všichni a hlavně s přáteli. Za každým příběhem je vždy něco víc. Tlustý pro mě není hnusné slovo,“ obhajuje Gribble svůj komentář.

Testa popisuje, jak špatně na ní tento komentář zapůsobil. Říká, jak si procházela těžkým obdobím a když se konečně začínala cítit lépe, tak se do ní obula již zmíněná OnlyFans tvůrkyně. „Mezi šestnácti a jednadvaceti lety jsem bojoval s poruchou příjmu potravy. Byl to také jeden z důvodů, proč jsem šla na operaci. Myslela jsem si, že to napraví vše, co bylo v mém mozku špatně. Doslova poslední věc, kterou jsem chtěla, bylo, aby se to znovu objevilo, protože nevím, co s tím dělat,“ popisuje Testa ve svém videu a vysvětluje, jak měla dříve problémy s příjmem potravy.

Už v listopadu tohoto roku vydala Testa video ve kterém říká, že si všimla komentářů ohledně její postavy. „Mám větší prsa, větší břicho, větší zadek, větší ruce, napadlo někoho někdy, že je to možná dobře? Možná se mi líbí být větší. Možná se mi líbí být tlustá,“ vysvětluje, jak je se svojí postavou momentálně spokojená.

@mikaelatesta

♬ original sound - Mikaela Testa

Testa se snaží ve videu povzbudit ostatní, co mají stejný problém aby se s ní najedli a nekazili si zdraví. „Pojďme se společně najíst. Nevím, proč jsem se nechala tímto komentářem tak dostat. Myslím, že je to hlavně proto, že to byla moje kamarádka,“ Testa doplňuje.