Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

Charli D’Amelio by mohla být brzy miliardářkou | foto: instagram.com/charlidamelio

Na TikToku tancuje, brzy by z Charli D’Amelio ale mohla být miliardářka

Charli D'Amelio byla dlouhou dobu nejsledovanější tiktokerkou na světě. Působí i na jiných sociálních sítích. Kolik si vlastně vydělá jedním příspěvkem?
  8:40

Charli D'Amelio se proslavila především tanečními videi na TikToku. Nedlouho potom, co se její videa stala virální ji pozvala Bebe Rexha, aby jí pomáhala předskakovat Jonas Brothers v Brooklynu. Byla také členem Hype Housu, kde spolu známí tiktokeři natáčeli videa. Tam se seznámila se svým expřítelem Huddym, jejichž rozchod v poslední době plní sociální sítě.

Charli na TikToku sleduje více než 145 milionů uživatelů. Dlouho byla nejsledovanější tiktokerkou na celém světě. Podle časopisu Forbes si za rok 2021 až 2022 vydělala zhruba 17,5 milionu dolarů.

Výdělek jí přináší různé spolupráce. Patří například mezi ně její kolekce oblečení Social Tourist pro obchod Hollister, seriál na Hulu, ale i sponzorství od Dunkin' Donuts, Morphe Cosmetics nebo Invisalign.

Kolik si ale může vydělat jedním příspěvkem? Podle webu ThisIsFresh si může jedním TikTokem přijít na výdělek v intervalu 56 871 až 95 229 dolarů. Web také tvrdí, že je na nejlepší cestě se stát do roku 2033 miliardářkou.

Pouze osmnáctiletá influencerka není ale aktivní pouze na TikToku. Její účet na Instagramu sleduje bezmála 50 milionů uživatelů a její kanál na YouTube 9,6 milionů uživatelů.

NaYouTube točí jak lifestyleová videa, tak vlogy a storytimy. Její videa získávají v průměru 500 tisíc zhlédnutí. Díky tomu a reklamám si může přijít až na 212 800 dolarů.

@charlidamelio @avani ♬ Hugh Hefner Trapbunnybubbles - Ilovetrapbunnie

Vydělává si také jako profesionální tanečnice, má svůj merch, podcast s názvem Charli and Dixie: 2 Chix a dabuje filmy StarDog a TurboCat. Vzhledem k tomu, jak rychle začíná působit i v mainstreamových médiích je možné, že její příjem bude v blízké budoucnosti ještě mnohem vyšší.