Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Tiktokerka prosí o zaslání obalů od žvýkacích tabáků. Vytváří z nich prý hry pro děti

Tiktokerka oslovila své sledující, aby jí poslali nevšední věc. Sbírá prý krabičky od žvýkacího tabáku, ze kterých následně vyrábí hry pro děti. Její video se stalo populární s téměř 350 tisíci zhlédnutími. Reakce sledujících byla rychlá a masivní. Tiktokerka se svěřila, že dostala už přes dvě stovky mailů.
  5:00

S velmi zajímavou a nevšední věcí nyní přišla jedna česká tiktokerka. Ve videu prosí své sledující o zaslání obalů od žvýkacích tabáků. Není sběratelka, ale vytváří z nich hry pro děti. Video sklidilo ohromný úspěch a mnoho pozitivních komentářů. Lidem se líbí, že se snaží zužitkovat něco, co by šlo na skládku. Dopravu si prý zaplatí sama a dokonce za ně nabízí i finanční odměnu. Krabičky následně využije na víkendových příměstských táborech.

@kromadel Odpovědět uživateli @goldnikki ♬ původní zvuk - Adél

„Sbírám tyto krabičky. Sbírám je proto, protože z nich potom dělám hry pro děti. Takže pokud jich máš hodně a chceš se jich zbavit, tak mi klidně napiš na tento mail a můžeme se domluvit,“ říká tiktokerka Adél na začátku videa. Pokud se ozve někdo, kdo jich pošle více jak padesát, tak prý zaplatí za minimálně jednu krabičku, včetně poštovného. „Nesmí v ní být žádný odpad. Vydezinfikuji a odlepím si ji sama. Zkouším sílu TikToku, takže budu ráda za reposty, aby se to dostalo k co nejvíce lidem,“ doplňuje. „I když to nevyslyšíte, recyklujeme spolu,“ zakončuje video.

Den na to však musela lehce poupravit pravidla toho, kolik krabiček mohou lidé posílat a kolik jim za ně případně zaplatí. Reakce od lidí byla prý enormní. „Dneska mi přišlo více jak dvě stě mailů,“ říká v jiném videu. Ačkoliv zřejmě doufala v úspěch videa, nečekala, že se to stane až tam moc populární. „Nevyplatí se mi posílat dvacet krabiček, takže to zvyšuji na sto a více. Plno lidí nám to i daruje, za což jsme neskutečně rádi,“ vysvětluje. Někteří lidé, kteří se jí ozvali, jí prý nabízí pro ni nepochopitelné množství. Jeden mladík jí prý nabídl až sedm set krabiček.

@kromadel Odpovědět uživateli @Adél ♬ původní zvuk - Adél

Jak a k čemu je konkrétně využívá? Vytváří z nich hry pro děti na víkendové tábory. Nejdříve z nich sundá obal a odstraní jakoukoliv nečistotu či věc, související s tabákovým produktem. Nakonec zůstane jen černá neprůhledná krabička. Každý krátký tábor má své téma jako Minecraft či například Pokémon. „Vevnitř jsou suroviny a děti je hledají. Jsou to takové mystery boxy, kde vlastně najdou dané suroviny, ze kterých pak mohou něco vycraftit třeba,“ popisuje, jak využívá krabičky u tábora s tématikou hry Minecraft.

Sledujícím se takové využití odpadků velice zalíbilo. „Ahoj, mám jich pětapadesát přesně těchto černých. Psal jsem už email. Cením to, že z toho děláš hry pro děti,“ komentuje video jeden mladík. Mnoho dalších se svěřilo, jak litují toho, že zrovna nedávno svojí obrovskou zásobu těchto krabiček vyhodili. „Achjo, já jich měla doma tak dvě stě poslední půl rok, ale včera jsem je odvezla do kontejneru,“ komentuje jiná slečna. Tiktokerka má v plánu své sledující postupně informovat a ukazovat jim, jak přesně krabičky na táborech využívá.