Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

videa, která trendují na asijském TikToku | foto: tiktok.com/kiev_iu

Anime, cosplaye, k natáčení někdy i celý štáb. I to je asijský TikTok

Na TikToku se pořád něco děje. Trendy v Česku se mnohokrát podobají těm v západním světě. Co se ale děje na tom asijském? Je plný anime, cosplayů a některá videa dokonce tvoří celý štáb.
  15:00

V každé světové zemi na TikToku trendují jiná videa. Dá se ale říct, že mnoho trendů v Evropě, a západním světě obecně, je podobných a vzájemně se inspirují. Ač má každý uživatel jiný algoritmus a zajímají ho jiné věci, trendy se dostávají do všech odvětví.

Co se děje na TikToku ve východní Asii, konkrétně v Japonsku, Číně či Jižní Koreji, ale zůstává pro většinu Čechů skryto. Mnoho tvůrců inspiruje také obsah čínské verze TikToku Douyin, která je sice dostupná pouze tam, i tak se ale videa dostávají na TikTok. A dá se říct, že je tvorba opravdu jiná, než na co je mnoho uživatelů zvyklých.

@kiev_iu Trả lời @thanhty3579 ♬ nhạc nền - 🔥 Su Yin 武青娇 Kiev🔥 - 🔥Kiev🔥

Roztomilý make-up, cosplaye, tanečky, asijské jídlo, anime, první setkání se svou pravou láskou, jedení zmrzliny, ale třeba i tutoriály, jak si zesvětlit obličej. To všechno a mnoho dalšího je Douyin, potažmo TikTok.

Mnoho tvůrců se zaměřuje na transition videa spojená s různými cosplayi. V podstatě se jedná o videa, která můžeme vidět i u mnoha českých tvůrců, doplněná o převlek oblíbené anime postavy.

@xiaorouseeu1231 Knock Knock 😈✊ #cosplaygirl #xiaorouseeu #asiancosplay #cosplaytransition #fypシ ♬ Beat Automotivo Tan Tan Tan Viral - WZ Beat

Může jít například o trend, kde ještě neupravený člověk do rytmu hudby klepe na dveře. Když se hudba změní, za dveřmi se ukáže už upravený jedinec. Jednoduše řečeno jde o to ukázat, jak to danému tvůrci sluší. V těchto případech je změna doplněna o jakýkoli oblíbený převlek.

Dříve trendovala i jiná transition videa. Do hudby například tvůrci posílali šíp a pak se převlékli do nějakého tradičního oblečení. Jindy opět s jinou hudbou navazovali na anime seriály. Nutno dodat, že mnoho tvůrců má při natáčení svých videí celý štáb, který jim pomáhá. A mnoho zahraničních uživatelů je překvapených, jak moc si dávají na videích záležet.

@kiev_iu "SPY x FAMILY" Yor Forger ... sát thủ sexy #cosplay #douyin #trending ♬ nhạc nền - 🔥武青翘 Kiev🔥 - 🔥Kiev🔥
@m0llyjiang Wow #douyin #chinesetiktok ♬ 神메뉴 #2 - Stray Kids

V mnoha videích tvůrci také ukazují tutoriály, jak danou challenge nebo video natočit. I to mívá mezi fanoušky velký úspěch.

@kkubi99 벽치기 스파이더맨 ver 튜토리얼 #유백합튜토리얼 #fyp #추천 #배네타 ♬ Beat Automotivo Tan Tan Tan Viral - WZ Beat

Protože je na TikToku mnoho tvůrců a každý z nich se zaměřuje na jiný obsah, není možné obsáhnout vše. TikTok a převážně ten asijský, je plný neprobádaných témat a trendů, na které se zameříme v následujících týdnech.