Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

Jakub Fedoráš si stěžuje na nerovnoprávnost na TikToku | foto: Antiyoutuber.cz

Tiktoker poukazoval na špatné chování feministky. Video mu dvakrát smazali

Jakub Fedoráš zveřejnil na svém TikToku video, ve kterém kritizuje chování české influencerky a feministky Veroniky Šimkové. Nelíbí se mu, že dívka si utahuje z mužů, kteří páchají sebevraždy. Video dosáhlo velkého úspěchu a za pár hodin mělo 80 tisíc zhlédnutí. Platforma mu ho však smazala za šikanu.
  19:00

Influencer Jakub Fedoráš je rozhořčen z toho, že na TikToku podle něj neexistuje rovnoprávnost mužů a žen. Tvrdí, že dívky neustále přidávají videa, kde si stěžují na muže, ale když on zkritizoval feministku, která se vysmívá sebevraždám mužům, tak mu platforma video zablokovala.

Fedoráš video vydal v úterý 10. ledna a za prvních pár hodin získalo desetitisíce zhlédnutí. Platforma mu ho však smazala. Rozhodl se tak vydat poupravenou formu a nahrál video znovu. Když však dosáhlo padesát tisíc zhlédnutí, tak bylo opět smazáno, prý za šikanu. Tiktoker je z toho naštvaný a tvrdí, že neudělal nic, co by bylo proti zásadám platformy.

@veronicasimkova ♬ původní zvuk - ✨YOUR FAVE FEMINIST✨

„Muži tvrdí, že to také mají těžké. Nejraději se ohání tím, že 80 procent sebevražd jsou muži. Vždyť to zní, že muži došli. Uvedeme si toto procento na pravou míru,“ zaznívá na TikToku Veroniky Šimkové, které Jakuba Fedoráše natolik rozelelo, že se na něj rozhodl reagovat zmíněným smazaným videem.

Podle Fedoráše se jedná o vysmívání a obviňuje Šimkovou z toho, že za vše viní muže a je příliš zaujatá. „Ty zandáš tento vtip na problematiku sebevražd mužů. Ty se reálně vysměješ všem lidem, kteří na tom byli tak bídně, že si sáhli na život, ale pak natočíš video, kde tvrdíš jak absolutně strašný jsou vymyšlený, fiktivní vtipy o znásilnění. A ještě nakonec dodáš, že muži si za ty sebevraždy mohou sami, jsi normální?“ ptá se Fedoráš směrem k Šimkové.

Dodává také, že dívku považuje za příklad feministky, kterou všichni nenávidí. Tvrdí, že feministkám dělá špatné jméno, není vůbec objektivní a nedívá se na věci s nadhledem. Dodává také, že za každým problémem vidí muže a je podle něj vina jak na straně mužů tak na straně žen.

@jakub_fedoras Tak uvidíme jak to projde🫣🫣 #tiktok #feminism #susfuska #strongwoman #woman☕️ #nevzdavato #win #foryou #hroty ♬ původní zvuk - 🧦Susfuska🧦

Influencer video nahrál alespoň na Instagram, kde mu ho zatím nikdo nesmazal. Stále se nevzdává ani s TikTokem a místo toho, aby na platformu postoval video Šimkové a komentoval ho, tak má v plánu se za Šimkovou přímo převléct a napodobit ji. V komentářích se většina lidí zastává Fedoráše. „Čím víc je TikTok populární, tím víc cenzuruje. To je ta dnešní demokracie, stojí pod videem.“ Najdou se ale i tací, kteří obhajují Šimkovou a její chování na sítích. „Pouštíš se do témat, kterým nerozumíš a šíříš dezinformace,“ píše jedna dívka tiktokerovi.