Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

ilustrační snímek | foto: Antiyoutuber.cz

Pětihodinové procházky a hezké oblečení. Trend #hotgirlwalk plní TikTok

Trendů na TikToku je nespočet, nové vznikají téměř každý den. Některé se snaží inspirovat k lepšímu životu. Patří mezi ně i nový trend #hotgirlwalk, který se snaží zpopularizovat chůzi. Podle některých je vyčerpávající, jiní ho milují.
  12:37

Co udělat pro to být #hotgirl? Stačí vyrazit na procházku. TikTok zaplavil trend, který popularizuje chůzi. Označení #hotgirlwalk má už přes 456 milionů zobrazení a každým dnem přibývají další. Ve videích mluví převážně ženy o tom, že zhubly právě díky #hotgirlwalks. Každá taková procházka by měla trvat pět hodin a outfit na ni by měl být sladěn do posledního detailu, včetně šperků.

Sociální sítě zpopularizovaly různé druhy cvičení už v minulosti. Hvězdami prvního lockdownu se staly Chloe Ting a Pamela Reif. Letos v létě některé celebrity prozradily, že mezi jejich oblíbené cvičení patří pilates na strojích Reformer, tak se o ně obecně zvýšil zájem.

@spencer.barbosa 😭I walked 8.6km and I’m dying lmao #girls #relatable #teenager #hotgirlwalk #reality ♬ original sound - females

Trend #hotgirlwalk ale jde z části ruku v ruce s trendem #thatgirl. That girl by měla vstávat brzy, jíst zdravě, dodržovat několika krokovou rutinu péče o pleť, meditovat a cvičit, ideálně dvakrát denně. K tomu všemu se skvěle hodí několikahodinové procházky.

Ač trend #thatgirl má v podstatě velmi pozitivní myšlenku, podle některých dodržování denního stanoveného plánu může být vyčerpávající. Zároveň si někteří stěžují, že trend postrádá diverzitu. Podle nich se u videí objevují především bohaté ženy europoidní rasy, které nemusejí v životě nic jiného dělat. Matka několika dětí, která musí každý den chodit na celý den práce, by neměla čas na život podle trendu na TikToku. Což kritici trendu aplikují i na #hotgirlwalk.

@imsrrymsjackson_ Strollin #fyp #hotgirlwalk #foryoupage #fypシ #walk #atx #austin #girlsfyp ♬ We Not Humping - Remix - Monaleo & Flo Milli

V podstatě ale nejde o to procházet se minimálně pět hodin po městě v hezkém oblečení. Myšlenka trendu spočívá v popularizaci pohybu, který má pozitivní účinky jak na fyzické, tak na mentální zdraví. Zároveň se nejedná o nic finančně náročného, na procházku ven může jít kdokoli.