Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Hurikán Ian | foto: https://www.instagram.com/lambo9286/Antiyoutuber.cz

Na TikTok přímo z oka hurikánu. Američané živě vysílají přírodní pohromu

Zatímco někteří před hurikánem Ian utíkali, další zůstali a vše dokumentovali na sociální sítě. Na TikToku se množila živá vysílání přímo z centra hurikánu, na Instagramu sledující zaujal příběh muže, který přišel o svůj vůz za milion dolarů.
  14:00

Když k pobřeží Floridy přiblížil hurikán Ian, úřady vyzvaly obyvatele nízko položených okresů, aby odešli, než je zasáhnou povodně. Mnoho lidí však zůstalo a někteří z nich živě na sociální sítě vysílali své zážitky, aby lidem zprostředkovali představu o tom, co se děje na místě.

Fotografií a videí z hurikánem zasažené oblasti přibývaly na sítích tisíce, nejvíc pak na TikToku, kde videa zveřejněná pod hashtagem #HurricaneIan nasbíraly miliardy zhlédnutí.

Nejvíc se ale při hurikánu mnohým uživatelům osvědčila živá vysílání. Ta jim v přímém přenosu umožnila ukázat situaci takovou, jaká je. Někteří vysílali z pláže a snažili se mluvit za kvílení větru, zatímco jiní vysílali ze svých domovů, když jejich domy bičovaly stromy.

#FortMyers #HurricaneIan #Flooding #lemmedrivedaboat

29. září 2022 v 17:50, příspěvek archivován: 29. září 2022 v 17:50

„Chtěl jsem ukázat, jak to doopravdy vypadá během hurikánu,“ řekl ve středu v telefonickém rozhovoru pro NBC News Brad Stecklein, který na TikToku živě ukazoval hurikán ze svého dvorku více než pěti tisícům lidem. Přiznal, že chtěl ukázat, že realita není tak šílená, jak by se z některých zpráv mohlo zdát.

„Za těch dvacet let, co tu s manželkou žijeme, mi přijde, že se ohledně těchto bouří tolik přehání, že je těžké je brát vážně,“ řekl.

Takový názor nezastával sám. „Cítím se v bezpečí a chci jen všem poskytnout pohled na to, co se v této oblasti děje,“ uvedl uživatel derek_sheen na svém živém vysílání.

„Není to tak zlé, jak jsem si myslel,“ dodal. „Šel bych si teď zaplavat, ale myslím, že to není bezpečné.“

#hurricaneian #viral #fyp #florida #ftmyers

29. září 2022 v 17:51, příspěvek archivován: 29. září 2022 v 17:51

V komentářích lidé posílali modlitby a podporující vzkazy, našli se však i lidé, kteří si z celého hurikánu jen dělali legraci.

#duet with @devinturk1 #hurricaneian #florida #flooding

29. září 2022 v 17:54, příspěvek archivován: 29. září 2022 v 17:54

Sítě zaujal i příběh muže jménem Ernie. Ten na svých sociálních sítích pravidelně sdílí fotografie drahých aut – v garáži má například Rolls Royce, ale i McLaren P1, jehož cena se pohybuje kolem milionu dolarů.

Právě zářivě žlutým vozem se pochlubil i před pár dny, když sdílel fotku, kdy do McLarenu vyskládal nákup a přidal popisek, že jde o jeho zásobovací vůz v čase hurikánu.

My hurricane supply car
#p1

27. září 2022 v 21:45, příspěvek archivován: 30. září 2022 v 10:18

To však netušil, co se stane jen o pár hodin později. Silná povodeň přišla i do jeho ulice, McLaren zaplavila voda. „Teď už je to auto hurikánu,“ utahoval si jeden z Ernieho sledujících.

Car went thru the garage

28. září 2022 v 20:13, příspěvek archivován: 30. září 2022 v 10:17

Valná většina komentářů je ale pozitivních a podpůrných. „Hlavně, ať jsi v bezpečí. Auta se dají nahradit,“ píše jeden ze sledujících. Další mu posílají své modlitby a doufají, že on i celá rodina jsou v pořádku.