Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Tiktoker si stěžuje na křičící dítě na dlouhém letu. Dostalo se mu však kritiky od rodičů na TikToku. | foto: https://www.tiktok.com/@balubrigadaAntiyoutuber.cz

Tiktoker si stěžoval na křik dítěte v letadle. Viděly to miliony lidí, kritizují ho

Henry Beasley je tiktoker, který natočil svou reakci na nepřetržitý křik dítěte v letadle. Jeho video viděly miliony lidí, od nich nyní čelí kritice od rodičů malých dětí. Tvrdí, že děti mají také právo na veřejnou dopravu.
  9:30

Tiktoker Henry Beasley, který na TikToku působí pod přezdívkou @balubrigada, zveřejnil začátkem října video, které má aktuálně přes dvanáct milionů zhlédnutí. Beasley zachycuje své pocity na dlouhém letu, kde nepřetržitě křičí dítě. „Ohodnoťte můj devětadvaceti hodinový let do Berlína,“ vyzývá textem ve videu.

Hey babe, how was your flight?

18. října 2022 v 14:04, příspěvek archivován: 18. října 2022 v 14:04

Posměšné hodnocení přidal i on sám. „Skvělá projekce, hvězdný výkon a neuvěřitelná výdrž, 10/10,“ ohodnotil Beasley ironicky výkon dítěte. Mnoho komentujících s ním sympatizovalo.

„Upřímně řečeno, měly by existovat lety bez dětí a lety pro děti,“ řekl jeden z komentujících. „Neměli by děti vůbec pouštět na lety delší než 4 hodiny,“ navrhuje další.

V následujících dnech se mu dostalo spoustu odpovědí, ty už však tak souhlasné nebyly. „Vím, že je to na nic, když je v letadle křičící dítě, ale uvědomte si, že nikdo není v tu chvíli nešťastnější než rodič toho dítěte, protože se mu nedaří uklidnit své dítě,“ poznamenala ve videu uživatelka Linsdey.

#stitch with @balubrigada just some context. Kids will exist in this world and having a little empathy goes a long way

18. října 2022 v 14:06, příspěvek archivován: 18. října 2022 v 14:06

Další uživatelka TikToku, která obvykle zveřejňuje videa o výchově dětí, kritizovala komentátory pod původním videem, kteří tvrdí, že by si radši připlatili než cestovat na dlouhém letu s dětmi.

„Je tu tolik lidí, kteří říkají, že by si připlatili za lety bez dětí. Prosím, připlaťte si za lety bez dětí. Zlevněte lety s méně lidmi na palubě bych uvítala“ řekla ve svém vyjádření.

#stitch with @balubrigada i would pay extra for a flight without ppl like this!!!!! ��

18. října 2022 v 14:07, příspěvek archivován: 18. října 2022 v 14:07

Většina leteckých společností nemá oficiální pokyny týkající se pláče kojenců během letu, ale objevily se zprávy o rodičích, kteří byli zaměstnanci letecké společnosti napomínáni, když jejich děti plakaly delší dobu. Jedna matka uvedla, že byla požádána, aby opustila první třídu kvůli svému křičícímu dítěti. Letecký dopravce JetBlue před lety nabízel slevu na další let, pokud bude na jejich letu křičet delší dobu dítě.