Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Pes z Útulku u Šmudliny | foto: instagram.com/_utulek_u_smudliny

Díky TikToku nacházejí psi nový domov. Tachovský útulek milují statisíce sledujících

Tachovský útulek je na TikToku aktivní teprve rok, ale právě i díky sociálním sítím psi nacházejí nový domov. Denně pracovníci útulku sdílejí rady ohledně výchovy psů, tipy na krmení a především videa, ve kterých jsou psi dostupní k adopci. Jejich videa uživatelé milují.
  9:00

Na TikToku se dá jednoduše rozšířit jakákoli myšlenka a díky jeho algoritmu se může stát populární v podstatě cokoli a kdokoli. Nejen influenceři, ale i různé společnosti začali využívat potenciálu aplikace pro sdílení krátkých videí. V poslední době se mezi ně zařadil i tachovský útulek, který baví statisíce uživatelů.

„Tohle je Barunka z potoka. Proč z potoka? Její rodina ji slepou vyhodila a Barča byla následně nalezená v potoce,“ zní v jednom z videí tachovského útulku. Na videu sedí fena mopse ve zuboženém stavu a smutně se dívá. Následně je ukázaná zdravá a mnohem veselejší. Našli ji totiž pracovníci tachovského útulku a postarali se o ni.

Jsme moc vděčni za jakoukoliv podporu ❤️

#utulekusmudliny #adopcemasmysl #nekujpujadoptuj

16. října 2022 v 18:33, příspěvek archivován: 12. května 2023 v 14:58

Podobných videí jsou desítky. Pracovníci Útulku u Šmudliny téměř denně přidávají na TikTok příspěvky, ve kterých ukazují psy, které mají aktuálně k adopci a představují jejich příběhy, jak se k nim dostali. Videa se zvířaty jsou na sociálních sítích velmi oblíbená a tak se jejich TikTok stal brzy populárním. Aktuálně má útulek přes sto tisíc sledujících a videa dosahují i půl milionu zhlédnutí.

Na TikToku zároveň neukazují jen psy, které mohou lidé adoptovat, snaží se i sledujícím předat, jak by své mazlíčky měli krmit. „Ukazujeme různé granule a krmiva, sledující si o to sami píšou. Chceme ukázat, co je pro ně dobré,“ popisuje provozovatelka útulku Gabriela Jägerová pro redakci Antiyoutuber.cz. Zároveň se snaží předávat i tipy, jak zlepšit psí psychiku a podobně.

Jsme moc vděčni za jakoukoliv podporu ❤️

#utulekusmudliny #adopcemasmysl #nekujpujadoptuj

16. října 2022 v 18:33, příspěvek archivován: 12. května 2023 v 14:59

Sledující videa útulku milují. „To je tak krásný pejsek, hned bych si ho vzala. Je k adopci?“ ptá se jedna ze sledujících. Téměř pod každým videem je podobných komentářů nespočet. Většina komentujících se shoduje, že by o psy měla zájem.

Jägerová potvrzuje, že zájem o psy ze strany sledujících není jen teoretický. „Díky sociálním sítím jsme se určitě dostali do širšího povědomí veřejnosti. Ozývá se nám hodně lidí, že by mělo o pejsky zájem,“ popisuje. Na TikTok se zaměřil útulek teprve před rokem, na jiných sociálních sítích jsou aktivní už déle.