Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Film Beyond the Neon | foto: IG @beyondtheneonmovie

Tiktoker platí prostitutkám, ale jen si s nimi povídá. Natočí o tom film

Na TikToku vznikl účet s názvem Beyond the Neon Movie. Mladý muž si zve do svého domu v Las Vegas prostitutky a místo sexuálních aktivit s nimi mluví o práci. Dozvídá se, že většina z mladých prostitutek nedělá práci dobrovolně. Vše dokumentuje skrytou kamerou. Schytává kritiku za ohrožení života mladých dívek.
  15:30

Beyond the Neon Movie je nový tiktokový účet. Co na něm je? Dokumentuje životy prostitutek. Muž si zve do svého apartmánu v Las Vegas místní prostitutky a místo intimních věcí po nich vyžaduje rozhovor. Dívkám se moc mluvit nechce, ale téměř od všech se dozvídáme, že práci nedělají ze své vlastní vůle. Muž vše dokumentuje na video. Dívkám sice zakrývá obličej, ale přesto schytává kritiku, že ohrožuje jejich život. Z celého nápadu vznikne film.

S celým konceptem začít oslovovat prostitutky a následně jim platit za rozhovor přišel youtuber Joey Salads. S natáčením mu pomáhal jeho tým. Tiktokový profil Beyond the Neon Movie má téměř tři sta tisíc sledujících a jejich nejsledovanější video vidělo necelých třicet milionů lidí. Videa na TikTok přidávali po částech, což způsobilo, že platforma některá z nich označila za nevhodná a smazala je.

Nejsledovanější video začíná tím, že prostitutka přijde za Saladsem do apartmánu a ten ji hned zaplatí. Má zamazaný obličej a zmutovaný hlas tak, aby bylo těžší poznat její identitu. Youtuber ji poté poprosí, zda by si místo sexuálních aktivit mohli jen povídat. Prostitutku to udivuje, ale souhlasí. Jako první jí pokládá otázku, proč dělá tuto profesi. Mladá žena nejprve tvrdí, že si potřebuje zaplatit školu, ale Joey Salads hned poznává, že se jedná o lež a chce po ni pravdivou odpověď.

Poté, co od youtubera obdrží dalších 200 dolarů, jde s pravdou ven. „V osmnácti mě moji pěstouni vyhodili z domu. Měla jsem velké problémy a v tom jsem potkala mého nynějšího přítele. Stará se o mě,“ svěřila se hnědovlasá prostitutka. Když se jí Salads ptá, zda jí nutí dělat tuhle práci, tak s brekem odpovídá, že ano. Dívce následně nabízí finanční i psychickou podporu a říká jí, že po ní nic nechce. Ji to však vyděsí a naštvaně odchází.

@beyondtheneonmovie Calling an escort in Vegas pt 3 #fyp #vegas #vegastiktok #vegashustle #secswork #socialexperiment #humantraffickingawareness #saawareness #joeysalads #beyondtheneon #truecrime #truecrimetiktok ♬ original sound - BeyondTheNeonMovie

Všechny části videa jsou plné naštvaných komentářů fanoušků. I přes zakrytí obličeje a hlavy si lidé myslí, že je dívku možné lehce odhalit. „Doufám, že to je jen promo vašeho filmu a neuvedli jste tu dívku do nebezpečí kvůli takové blbosti,“ zní jeden z komentářů. Jedna ze správkyň tiktokového účtu mu na to odpovídá, že se nebojí o odhalení obličeje jedné z dívek, když tím může zachránit tisíce.

Samotný film Beyond the Neon je natočen podle skutečných příběhů prostitutek v Las Vegas. Jeho premiéra se chystá na 18. října. Salads se kvůli filmu dostal mezi undergroundový svět prostitutek, kde se několikrát bál o svůj život. Práci dívek považuje za novodobé otroctví. Nejsou schopny se z takového života vymanit a neustále pociťují tlak od svých „pasáků.“