Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Influencer vodí svoji přítelkyni na vodítku | foto: Antiyoutuber.cz

Tiktoker vzal ven svoji přítelkyni přivázanou na vodítku. Pobouřil sítě

Tiktoker vystupující pod přezdívkou Sidequestz vzal svoji přítelkyni ven. Nebylo by na tom nic divného, kdyby nebyla přivázána na vodítku a na veřejnosti nelezla po čtyřech. Jednalo se o prank, ale i tak internet chování influencera pobouřilo. Aktivisté si na jeho činy stěžují.
  14:23

Lidé jsou schopni udělat pro dosah na sociálních sítích téměř cokoliv. Příkladem je i tiktoker Sidequestz, který nasadil své drahé polovičce Alexandře Madison obojek a vydal se s ní mezi lidi. Kolemjdoucím to přišlo vtipné, zastánci lidských práv a genderové rovnosti už se moc nesmějí.

Video, které vzbudilo takový poprask, začíná skromně oděnou dívkou, která leze po čtyřech na příkaz muže, který jí má na vodítku. Muž jí poroučí, ať jde rychleji. Posléze se ptá kolemjdoucích, zda mu dívkou pohlídají, protože potřebuje zaběhnout do obchodu. Většina odmítá a směje se.

@sidequestz @Alex Engst #sidequest #nyc #brooklyn #npc #simulation #funny #prank #meme #silly #weird #quest #stinky #fart #poop #pee #gaming #ps5 #xbox#wizard #fantasy #orc #goblins ♬ Smiley Face - Zilla

Třetí pokus však zabírá a dívku si přebírá na hlídání mladý muž. „Můj pán mi nedovoluje mluvit, dokud na mě někdo nepromluví jako první,“ zaznívá z úst Alex Madison. Muž, který ji má na starosti se nad tím udivuje a podivně se usmívá. Po pár minutách se vrací Sidequestz.

„Byla hodná?“ ptá se kolemjdoucího, který se dívky na moment ujal. Ten odpovídá, že ano. Influencer ji následně hladí a říká jí, že je hodná holka.

Video za prvních pět dní od umístění na TikToku nasbíralo 2,7 milionů zhlédnutí a 210 tisíc lajků. Dle popisku je jasné, že se jedná o prank, i přesto to mnoho lidí rozčílilo. Lidé se v komentářích rozdělili na dvě skupiny, jedné to přijde vtipné a druhé nevhodné a sexistické. „Vždyť to ani není humorné a akorát to znevažuje postavení žen,“ napsal jeden ze sledujících. V komentářích se objevují i lidé, kteří influencera prosí, zda si dívku mohou vzít domů a slibují, že se o ni postarají.

Video tiktokera odsoudilo mnoho feministek a aktivistů za rovnoprávnost. „Přijde mi to jako totální zostuzování žen a není to ani trochu vtipné. Influencer ze sebe ve videu dělá někoho, kdo má mnohem větší moc než ženy. Pro mě je video symbolikou nerovnosti,“ sdělila pro redakci antiyoutuber.cz feministka Sofie Vaníčková.

@sidequestz Saying Kanye lyrics to strangers #kanye #nyc #DIYwithBlock #DuetDoWet #foryoupage #fyp #funny #viral #sidetalknyc #sidetalk #interview #channel5 #me ♬ original sound - sidequestz

V případě Sidequestza se nejedná o první video, do kterého by zapojoval nerovnost a urážení opačného pohlaví. Kromě natáčení běžných trendů se kvůli tvorbě na sítích převlékal za krávu, kterou přirovnával k ženě a ptal se kolemjdoucích, zda rádi pijí mléko z ňader. V několika videích také chodil za lidmi a říkal jim náhodné úryvky z písní, které měly sexuální podtext.

Sidequestz není jediný influencer, který svým chováním znevažuje ženy. Nigerský rodák Pretty Mike, který se na Instagramu pyšní více než 600 tisíci sledujícími, má šest manželek, s kterými pravidelně chodí do společnosti tak, že je spoutá do řetězů a chlubí se tím. Svoji dominanci a nadvládu na sítích velmi rád ukazuje. Problémy s uznáváním rovnosti má i legendární Andrew Tate.