Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Warren Butch Marion | foto: Tiktok.comAntiyoutuber.cz

Válečný veterán může jít díky TikToku do důchodu. Vybralo se pro něj přes 140 tisíc dolarů

Drsný život měl dvaaosmdesátiletý veterán amerického námořnictva pracující v pokročilém věku jako pokladník ve Walmartu. Síla TikToku se opět ukázala a Warrenu Butch Marionovi pomohla do důchodu. Díky TikToku se pro něj vybralo přes 140 tisíc dolarů. Krásný příběh lidskosti dojal nejednoho člověka.
  18:00

TikTok je místo plné divů. Videa na něm jsou rozmanitá a často i inspirující. Mnohdy je na něm možné narazit na videa, která sledujícího dojmou.

Dvaaosmdesátiletý veterán amerického námořnictva Warren Butch Marion pracoval jako pokladník ve Walmartu v osmihodinových směnách, aby si vydělal na živobytí. Tiktoker Roy McCarty si jeho náročného života v pokročilém věku všiml a rozhodl se, že mu díky síle jeho sociálních sítí pomůže.

K jeho srdce hřejícímu skutku ho inspirovala situace z minulého roku. Pro ochotnou a milou stařenku pracující ve Walmartu bylo díky TikTok videu vybráno přes sto sedmdesát tisíc dolarů. Ta ve videu popisuje, jak pro ní práce v jejím věku není lehká. Musela chodit o holi a ani se při práci nemohla posadit.

@rustywarrenknockersupgal #walmartgofundme #walmartfundraiser #carmen #https ♬ original sound - Rusty Warren

Video s veteránem nahrál McCarty v prosinci minulého roku. Svých více jak tři sta tisíc fanoušků se v něm snaží oslovit s pomocí pro válečného veterána. Pro usměvavého Mariona založil sbírku na stránce GoFundMe a za cíl si dal vybrat sto tisíc dolarů. „Byl jsem ohromen, když jsem viděl tohoto malého staršího muže, který stále dřel. Pracující na osmi až devítihodinové směny,“ napsal McCarty k dobročinné sbírce.

Marion pracoval ve Walmartu klidně i čtyřicet hodin týdně. Nechal se také slyšet, že několik let zpátky odešel z práce, aby mohl pomoci umírajícímu manželovi své bývalé manželky. Následně si našel práci pokladníka ve Walmartu.

@bug_boys 82yr old Butch still putting in work. Has anybody seen the videos where a guy raised 180g's to help an 82 yr old walmart employee retire. We ought to do that for Butch. Who would donate? #fyp #foryou #foryoupage #walmart #gofundme ♬ original sound - BugBoys

McCarty svým skutkem chtěl Marionovi pomoct strávit zbytek jeho života s rodinou a stylem, jaký si válečný veterán zaslouží. „Chtěl jsem tomuto veteránovi z námořnictva pomoci prožít zbytek let tím, že může vycestovat za svými dětmi na Floridě. Chtěl jsem, aby dělal věci, které by rád dělal ale z finančních důvodů si je nemohl dovolit,“ vysvětlil McCarty důvod svého skutku.

Na stránku GoFundMe přispělo přes 5700 lidí a bylo vybráno přes 144 tisíc dolarů. Válečný veterán tak konečně mohl dát výpověď.

Z Marionova odchodu se udělal veliký ceremoniál. Na parkovišti před obchodem se sešli novináři, rodina a blízcí přátelé pozorující a podporující Marionův poslední odchod z práce.

@bug_boys Retirement day for Butch. He is officially done at Walmart and over $108,000 richer and still growing. Thanks to you 5100 gracious giving fine folks across the world and everyone who shared and commented. Thank you all!!!! #fyp #foryou #foryoupage #foryourpage #fy #fypage #fypシ #walmart ♬ original sound - BugBoys

Marion se nechal slyšet, že vybrané peníze mu pomohou splatit účty, umožní mu relaxovat a strávit tři týdny se svými dcerami a vnoučaty na Floridě, které neviděl přes tři roky. „Moc si toho daru vážím. Nemohu říct, že bych si to však zasloužil. Jediné, co vám říci mohu, je, že mi Bůh požehnal za to, co jsem dělal v mladších letech,“ vyjádřil Marion svůj dík ke štědrému příspěvku.

Šek předaný Marionovi byl jen částí z vybraných peněz. McCarty řekl, že je v kontaktu s Marionem a jeho rodinou a že slíbí, že každý další příspěvek půjde do posledního centu do rukou veterána.