Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Tiktok.com | foto: Youtube.comAntiyoutuber.cz

Jak se proslavit na TikToku? Přečtěte si tipy a triky

Každý, kdo natáčí na TikTok chce, aby se jeho video dostalo mezi více lidí. A tak se uživatelé snaží přijít na triky, jak získat co nejvíce shlédnutí na videu. Na internetu jich je mnoho. Které z nich fungují?
  10:52

Sláva a úspěch na TikToku je něco, po čem touží stále víc lidí. Jenže jak na TikToku uspět?

Na začátek je důležité si definovat svou cílovou skupinu. Rozhodnout se jaká videa chceme natáčet. Pokud chceme natáčet komediální styl videí, je důležité se toho držet. Pokud někdy vykolejíme jiným obsahem, je velice pravděpodobné, že se video neuchytí.

Nejdůležitější věc, pokud chce uživatel, aby jeho video získalo více zhlédnutí, je kvalita videa. Kvalitou videa není myšleno pouze HD rozlišení, ale hlavně to, co je obsahem videa. TikTok je aplikace která, až na jisté výjimky, rozvíjí kreativitu uživatelů a není zaměřená pouze na jeden styl obsahu. Pokud uživatel natáčí komediální obsah je důležité, aby byl vtipný a pobavil více než jednu skupinu sledujících. Pokud uživatel natáčí například videa z jeho práce fotografa, je důležité, aby byl obsah zajímavý a kvalitní. Ať už uživatel natáčí cokoliv, je důležité, aby udržel pozornost diváka, případně aby ho donutil si video přehrát víckrát.

Tiktok.com

Když někdo na TikToku vydá video, tak ho TikTok nejdříve ukáže zhruba sto lidem. S tímto vzorkem sta sledujících otestuje jak ho lajkují, jak dlouho ho sledují, jestli ho okomentují a tak podobně. Pokud se videu daří, tak tento kruh lidí rozšíří třeba na deset tisíc a udělá to stejné znova. No, a tak to jde stále dokola.

Kvalita videa je tedy velmi důležitá. Je tu ale spoustu dalších triků, které vám mohou pomoci ke slávě.

Sdílejte videa pravidelně a ve správný čas čtyřikrát až šestkrát denně. Říká se kvalita před kvantitou. To je rozhodně pravda. Sdílejte pouze videa, o který si jste jistý, že jsou kvalitní. Nemá cenu sdílet něco s čím nejste moc spokojený jen pro to, abyste vydali co nejvíce videí. Kvantita je na druhou stranu také důležitá. Pro začínající tvůrce je důležité sdílet více videí. Čím více videí budete natáčet, tím lépe porozumíte tomu, co od vás TikTok vlastně chce a logicky se budete zlepšovat ve vaší tvorbě. Zvýší se tím také pravděpodobnost toho, že budete virální.

Youtuber Robert Benjamin na svém kanále sdílel hodiny, ve kterých byste měli nahrávat videa. Je to mezi 10:00 – 12:00, 13:00 – 15:00, 17:00 – 19:00 a poté až po 20:00.

Další důležitá věc je být originální. Na druhou stranu je samozřejmě dobré sledovat trendy a některého se uchytit. Je ale dobré ho pojmout originálním a osobitým stylem. Pokusit se nekopírovat videa ze zahraničí. Někdy to samozřejmě fungovat bude. Ne každý umí perfektně anglicky, takže když to někdo doslova přeloží ve svém videu do češtiny je pravděpodobné, že se video uchytí. Jde ale o výjimky. Není dobré svojí TikTok kariéru založit na kopírování. Autenticita a originalita je něco co diváci na TikToku ocení. Natáčet tvorbu se kterou se diváci mohou spojit a ztotožnit je pro tvůrce prospěšné. Buďte sami sebou.