Středa 8. května 2024, Den vítězství

Trendy songy roku 2022 | foto: Profimedia.cz

Které songy trendovaly na TikToku v roce 2022? Lady Gaga, Nicky Youre i Kate Bush

Rok 2022 je téměř za námi a my jsme si pro vás připravili přehled songů, které trendovaly na TikToku. Mezi písničkami se nachází i více než jedenáct let stará Bloody Mary od Lady Gaga nebo Running Up That Hill od Kate Bush, kterou vydala roku 1985.
  13:56

V roce 2022 byly na TikToku populární jak nové písničky z posledních let, tak i ty z minulého století. Zatímco v lednu nejvíce trendovala abcdefu od zpěvačky Gayle či Do It To It od ACRAZE, konec roku ovládla Lady Gaga s Bloody Mary, a to díky seriálu Wednesday.

V zimě TikTok zasáhla nově vydaná písnička abcdefu od osmnáctileté zpěvačky Gayle. Trendy byla také Do It To It od ACRAZE z roku 2013, která se však v roce 2021 objevila v populární Squid Game a stala se virální na sítích.

@bug.ima ABCDE F U #gayle #abcdefu #music #foryou ♬ abcdefu - GAYLE

Na jaře pak TikTok zasáhl Harry Styles se svoji novou písničkou As It Was, která ovládla nejen TikTok, ale i YouTube. Harry Styles si v klipu oblékl třpytivé šaty. V tisících videích na TikToku zněla také písnička Betty od Yunga Gravyho.

@_mista.lin_ Betty - Yung Gravy #yunggravy #pralin_rai #fyp #fypシ ♬ original sound - Pralin Rai

Zapomenout se nesmí ani na Kate Bush a její více než třicet let starou písničku Running Up That Hill, kterou vydala v roce 1985 v rámci jejího debutového alba Hounds of Love. Mnoho příznivců si však našla i v roce 2022 na TikToku, jelikož byla použitá ve více než dvou milionech videích na platformě. Za popularitu může také využití songu v seriálu Stranger Things.

@wcstviews her fit tho xx | #strangerthings #strangerthingsedit #strangerthings4 #st4 #st #max #maxmayfield #runningupthathill #fyp #foryou #fypp #viral #xyz ♬ Running Up That Hill (A Deal With God) - Kate Bush

Nelze zapomenout ani na Yung Leana a jeho Ginseng Strip 2002. Video bylo virální už při svém vydání v roce 2013. TikTok ho však v roce 2022 přenesl do nových výšin a zpopularizoval i samotný videoklip na YouTube, který je téměř deset let starý. Píseň byla využívána zejména ve videích, které natáčely různé páry.

@sophmosca 💖 @averycyrus ♬ Ginseng Strip 2002 - Yung Lean

S trendy písničkami roku 2022 jde ruku v ruce i Unholy od Sama Smitha. Slyšel ji jistě každý, kdo někdy otevřel TikTok. Písnička hrála nejen v pozadí videí, ale mnoho lidí se ji také snažilo zpívat.

@voronina_valeria_ #unholy #cover #samsmith #singer #acoustic ♬ original sound - Valeria Voronina

Ze songů vydaných tento rok nelze opomenout ani Nicky Youre a jeho Sunroof, kterou ve svých videích použilo více než devět milionů lidí. Z těch starších pak dlouhodobě trenduje Tom Odell a jeho legendární písnička Another Love.

@thesarahdrew So. Much. Joy. @casadecampodr #casadecamporesort #dominicanrepublic @HowellTalentRelations #howelltalentrelations #sunroof #travelpartner ♬ Sunroof - Nicky Youre & dazy

Ke konci roku 2022 vyšel seriál Wednesday s legendárním tancem herečky Jenny Ortegy. Lidé na TikToku si s jejím tancem pohráli a místo originální písničky přidali do pozadí Bloody Mary od Lady Gaga. Song tak zažil většího úspěchu než při jeho vydání v roce 2011.

@n0gitsxnes she looked so good #fyp #wednesday #jennaortega #wednesdayaddams #viral #xyzbca ♬ original sound - heyy