Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Žena ze Srbska na TikToku tancuje. Pokud ji vyrušíte, může vás pobodat i zabít

Na TikToku se objevují děsivá videa na kterých je žena, má roztažené ruce a tancuje srbské folklórní tance. Pokud ji od tance vyrušíte nebo vás uvidí, prý vás bude chtít zabít. Videa mají na TikToku miliony zhlédnutí, někteří si myslí, že ji posedl démon, jiní si myslí, že jsou videa podvrh.
  7:40

Pravděpodobně každý si TikTok spojí s různými tanečky. Teď se tam sice šíří videa, na kterých někdo tancuje, jejich podstata je však jiná. Tancuje v nich osoba pravděpodobně srbské národnosti v noci na ulici a děsí tím miliony uživatelů.

Zhruba před dvěma měsíci jeden z uživatelů přidal na TikTok video, na kterém je vidět tancující osoba, nejpravděpodobněji žena. Je otočená zády, má roztažené ruce a pohupuje se do rytmu. Do videa je přidaná strašidelná hudba a video tak působí mnohem víc podivně, než bez zvuku. Není jasné, jestli je video opravdu natočené v Srbsku, jak uživatel tvrdí, ale měla by to být údajně serbian dancing lady, česky srbská tancující paní.

@aatec13 be careful guys #serbia #dancingladyserbia #horror #zvezdara ♬ Creepy and simple horror background music(1070744) - howlingindicator

Srbská tancující paní se neobjevila na internetu poprvé. Už před čtyřmi lety se objevily informace, že nějaká paní chodí po ulicích Bělehradu a podivně tancuje, čímž brzy získala také své označení. Tehdy někdo dal na svůj Instagram varování, aby se lidé ženě vyhýbali a dávali si na ni pozor. Pokud ji při tanci vyrušíte nebo vás uvidí, bude vás prý chtít pobodat a při nejhorším zabít. Začalo se brzy také říkat, že nejčastěji útočí na těhotné ženy a děti. Zpráva se tehdy objevila i v srbských novinách doplněná o video a fotky tancující paní v srbském kroji.

Srbská policie v té době po tancující ženě pátrala, nic však nezjistila. Následně se také začaly objevovat informace, že žena čeká ve křoví a když u ní zastaví auto, vyskočí a začne před ním tancovat. Pokud na ní začne troubit nebo křičet, pokusí se zaútočit. V ideálním případě by ji přihlížející měl nechat dotancovat a odejít.

Po čtyřech letech se podobná videa začala objevovat znovu. Nejsledovanější je to z února, které aktuálně vidělo přes sto milionů uživatelů. Nutno dodat, že se následně ukázalo, že video není nové, ale je právě už z roku 2019, kdy se zprávy o tancující ženě objevily poprvé. Denně však přibývají další. Na všech nějaká osoba podivně tancuje a na některých se za tím, kdo video natáčí, i s nožem otočí. I tato videa viděly miliony uživatelů.

@salva.001 #dancingladyserbia ♬ Creepy and simple horror background music(1070744) - howlingindicator

Mnoho sledujících se například tancující ženě na TikToku omlouvá za to, že ji při tanci viděli. Bojí se totiž, že by je mohla najít a ublížit jim. Uživatelé také sdílejí adresy, na kterých ženu potkali a radí ostatním, aby se jim vyhýbali. Někteří si také myslí, že ji posedl démon.

Druhá skupina uživatelů však videím nevěří a o jejich pravosti pochybuje také youtuber Tadeáš. „Takové video může natočit úplně každý, stačí se jen podobně obléct a divně tancovat,“ píše jeden z uživatelů a další se k němu přidávají. Jejich tvrzení potvrzují i videa, ve kterých skupina dospívajících předstírá, že paní na ulici náhodně potkali a chtějí ukázat její tvář. Místo jejího obličeje se však ukáže hlava královny Alžběty. Nikdo dodnes tedy neví, jak to s tancující paní doopravdy je a zda je vůbec skutečná.