Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Aplikace TikTok. | foto: Profimedia.cz

Je vám pod osmnáct? Se streamy na TikToku máte od listopadu konec

Před pár dny TikTok na svém blogu oznámil, že od konce listopadu omezí možnost živého vysílání jen pro osoby starší osmnácti let. Hlavně z důvodu ochrany nejmladších uživatelů. Dále také rozšíří nástroj pro filtrování klíčových slov o našeptávání dalších slov, která by uživatel mohl chtít filtrovat.
  10:10

TikTok od 23. listopadu zvýší minimální věk pro živé vysílání z šestnácti na osmnáct let a brzy umožní uživatelům cílit streamovaným obsahem na dospělé publikum. Změny jsou součástí snahy zlepšit bezpečnost komunity.

„TikTok si zakládá na důvěře a bezpečnosti komunity,“ napsal na svém blogu. Aby ochránili své uživatele a tvůrce a podpořili jejich pohodu, neustále pracují na vývoji ochranných opatření a postupně je zavádí.

V současné době může živě vysílat každý uživatel starší šestnácti let s alespoň tisícem sledujících. Uživatelé starší osmnácti let mohou také posílat a přijímat dárky, což uživatelům umožňuje monetizovat obsah, který na těchto vysíláních tvoří.

Nová funkce má chránit mladší členy komunity, kteří začínají se sociálními sítěmi a nechají se snadno ovlivnit. TikTok uvedl, že přidá vylepšení funkce klíčových slov, aby se zlepšila bezpečnost živých vysílání.

Tvůrci již mohou používat nástroj pro filtrování klíčových slov k omezení komentářů, které považují za nevhodné. V nadcházejících týdnech prý uvedou aktualizovanou verzi této funkce, která bude lidem připomínat a navrhovat nová klíčová slova, která by mohli chtít přidat do svých filtrů.

TikTok také oznámil, že nově, který umožní až pěti dalším uživatelům připojit se k živému vysílání a vysílat spolu. Tato funkce již byla v aplikaci spuštěna.

„Máme velmi dynamickou a inspirativní komunitu a je důležité, aby naše platforma zůstala bezpečným, podporujícím a radostným místem pro všechny,“ řekl TikTok.