Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

TikTok Summit | foto: Antiyoutuber.cz

Učitelka, majitelka e-shopu či tiktokový policista. Kdo přednášel na TikTok summitu

Od 17. do 23. října se konal TikTok Summit. Šlo o online konferenci, na které se tiktoker Ajvn a jeho partnerka Lera s pomocí dalších influencerů snažili naučit lidi, jak vybudovat úspěšný TikTok. Kdo jsou lidé, kteří se na akci podíleli?
  13:00

Jména těch nejsledovanějších českých tiktokerů, jako jsou například Adam Kajumi, Dominique Alagia či Laduška, na TikTok summitu chyběla. I tak se ale organizátorům akce podařilo sehnat tvůrce, kdy alespoň někteří z nich mají stovky tisíc sledujících a někdy i miliónová zhlédnutí. Zároveň však pozvali tvůrce, kteří počet sledujícím patří spíše k průměru.

Učitelka mezinárodní soukromé školy Klára Russo se proslavila na TikToku v průběhu koronavirové pandemie. Často natáčí videa i se svým partnerem, který je také učitel a zaměřují se na humorná videa o školství a studentech. Na TikToku ji sleduje téměř 400 tisíc lidí a na konferenci mluvila o svých začátcích na sítích. K účasti na TikTok summitu, zejména k tomu, zda byla účast pro ni honorovaná, se však odmítla vyjádřit.

Na TikTok Russo jako jedna z prvních přivedla fenomén natáčejících učitelek. Skrze videa se snaží vážně i nevážně přibližovat, jaké to je být učitelem. Její profil však poměrně rychle narostl do takové velikosti, že nyní Russo kromě učení živí i sítě. Spolupráci měla například s Garnierem, About You, či s manželem natočili osvětovou kampaň k bezpečnosti za volantem.

@klarka__h Daily bread🍞 #skola #ucitelka #ucitel #druhystupen #2stupen ♬ původní zvuk - rikejmikubicku

Na akci se podílel i tiktoker a youtuber s přezdívkou Selixinho. Na TikToku ho sleduje téměř 300 tisíc lidí a do své tvorby zahrnuje sketche a vtipné příběhy spojené se záchrannými složkami České republiky. Jeho hlášku „Policie České republiky, co tady děláte?“ zná téměř každý český uživatel TikToku. Ve videích převádí, jak provádí dechovou kontrolu či někoho zatýká. Na summitu hovořil mimo jiné i o tom, že je vlastně poměrně normální člověk, který pracuje na velvyslanectví USA v Česku.

Jeho profil by se dal považovat za případ toho, co na TikToku funguje, což by měl naučit právě i summit. S jedinou hláškou se mu podařilo na platformě zaujmout, lidé jeho hlášku opakují a videa, ač jsou mnohdy velmi formátově podobná, milují.

@selixinho

Policie ČR a dechová kontrola 🚔

♬ původní zvuk - Selixinho

Součástí projektu byla i influencerka a podnikatelka Erika Nábělek Eliášová, kterou proslavil zejména její obchod s oblečením Erika Fashion. Na Instagramu má obchod 165 tisíc followeru, na TikToku necelých šedesát tisíc. Jak už vyplývá z názvu, na sítích sdílí módní kousky ze svého e-shopu. Na jejím osobním instagramovém profilu ji pak sleduje 74 tisíc lidí a sdílí zejména fotky z cest.

Na TikToku se pak sama Eliášová snaží jednak o vtipná videa, za druhé pak o edukativní obsah. Ať už v oblasti osobního rozvoje, tak třeba dávala návod, co dělat, když v zamčeném autě na slunci uvidíte psa, kterému může jít teoreticky o život.

E-shop Erika Fashion má i přes množství pozitivních recenzí na Googlu nemálo těch negativních. Zákazníci je obviňují, že zboží přeprodávají z vietnamské tržnice a je velmi nekvalitní. „Takhle se dělá byznys. Nakoupíš za nízké nákupní ceny v Sapě, přidáš 150% a prodáváš to jako „neodolatelné oblečení, které každý musí mít. Obyčejně hadry z tržnice, cena rozhodně neodpovídá kvalitě,“ zní jedno z hodnocení.

Na summitu vystupoval například i Tomáš Le Linh, který stojí za konceptem Clash of the Stars a je tak příkladem člověka, kterému se na sociálních sítích podařilo prosadit se svým byznysem.

Všechna videa na summitu byla předtočená a influenceři neprozradili žádné speciální informace, které by nebyly veřejně známé. Přesto chtěli organizátoři Ajvn a Lera po zákaznících 10 500 Kč. Částku následně snížili na 950 Kč.