Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Tiktoker natočil zvláštní video a spáchal sebevraždu. | foto: TikTok.comAntiyoutuber.cz

Tiktoker natočil zvláštní omluvné video a spáchal sebevraždu. Sledujícím to potvrdila jeho sestra

Ne nadarmo mnozí označují TikTok za smrtelnou aplikaci. Čím dál více děsivých příběhů se s platformou pojí a nyní je tu další. Známý a oblíbený tiktoker plný energie natočil velice zarážející video. V něm se omlouvá za své chování a děkuje těm co ho podporovali. Nedlouho na to měl spáchat sebevraždu.
  21:00

TikTok jako zpovědnice? Pro některé tvůrce ano, i s jejich nejtemnějšími myšlenkami. Tvůrce známý pod přezdívkou VonViddy natáčel na platformu převážně humorná videa, ve kterých často parodoval známé osobnosti. Z tiktokera doslova vyzařovala pozitivní energie. Za vším se však zřejmě skrývala daleko temnější stránka jeho života.

Ne nadarmo se říká, že ty nejvíce extrovertní osoby jsou v jádru často velice křehké bytosti. Tak to bylo zřejmě i s VonViddym. Ačkoliv se navenek tvářil jako silný a vyrovnaný člověk, v posledním videu se svěřil, jak se skutečně cítil. Ještě v den zveřejnění onoho osudného videa spáchal sebevraždu.

@vonviddy

It's all love

♬ original sound - VonViddy

Čas od času se na TikToku objeví nějaký zvláštní profil, či video, které sledujícím pořádně zamotá hlavu. Ačkoliv se platforma snaží odstraňovat téměř veškerý nevhodný obsah, něco vždy zůstane. Takové velice zarážející video vydal i VonViddy. „Vše je to s láskou,“ napsal k videu. Hned zpočátku mluví o tom, že by si přál, aby si ho většina pamatovala jako tvůrce videí, kterými dokázal svým sledujícím vykouzlit úsměv na tváři. „Chci, aby si mě pamatovali jako tvůrce videí, která lidi rozesmála a tvůrce hudby. Chci, aby si mě pamatovali také jako táborového vedoucího, který pomáhal dětem vytvářet šťastné vzpomínky,“ říká.

Už těmito prvními slovy nasadil mnohým sledujícím brouka do hlavy. „Vypadá to jako rozloučení. Nevím, co se děje. Tvůj obsah je skvělý a jsi pozitivní člověk. Miluji tě brácho,“ píše do komentářů pod video jeden uživatel. Není jediný, kdo je z jeho zprávy zmatený. Mnoho dalších uživatelů se začalo tvůrce ptát, jestli je vše v pořádku a jestli mu nemohou nějak pomoct.

@vonviddy Abby's dad is spreading misinformation #truecrime #sketchcomedy #funny #fyp #parody ♬ original sound - VonViddy

Dále se VonViddy svěřil s velkým problémem, se kterým se potýkal. Podle jeho slov je zřejmé, že měl veliké trápení s alkoholem a návykovými látkami. Zdá se, že jeho závislosti také velice ovlivnily nejen jeho duševní a fyzické zdraví, ale i rodinné a přátelské vztahy. „Přál bych si, aby se na mě nevzpomínalo jako na drogově závislého alkoholika, kvůli kterému si jeho rodina prošla peklem. Bohužel to je ale mojí součástí,“ říká.

Ve videu nadále poděkoval všem, kteří ho sledovali a stáli na ním. Promluvil i o tom, že si nechce na nic stěžovat a že měl skvělý život. „Celkově jsem měl úžasný život. Navštívil jsem druhý konec světa a získal jsem si spoustu přátel ze všech společenských vrstev. Nemám si na co stěžovat a pro vás všechny nemám nic jiného než mír a lásku.“ říká. Těmito slovy odchází ze záběru a video končí.

Uživatelé tak začali v komentářích pod videem spekulovat nad tím, co se děje a co VonViddyho přimělo k tomu takové video natočit. Veškeré spekulace a debaty rozluštila až jeho sestra ve speciálním videu na svém profilu. „Chtěla bych potvrdit, že prohrál jeho dlouhý souboj s duševní nemocí a vzal si svůj vlastní život,“ říká Martha Muchlinski sestra VonViddyho. „Joe bylo mé první slovo. Byl to můj starší bratr, můj jediný sourozenec a tohle je jeden z nejhorších dnů mého života,“ napsala do popisku videa.

@martha_merced Joe was my first word. He was my older brother, my only sibling, and this is one of the worst days of my life. I know folks have been concerned since his (Vonviddy's) last video and deserve some closure.@VonViddy #vonviddy #closure #mentalhealthmatters #mentalillness ♬ original sound - martha merced

Video, ve kterém oznamuje tragickou zprávu, vydala prý hlavně z toho důvodu, že má pocit, že si to jeho fanoušci zaslouží vědět. TikTok bylo prý něco, co ho velice naplňovalo a dodávalo mu v životě štěstí. „Vše v co nyní můžeme doufat je, že našel klid a mír,“ doplňuje.

Kontakty na krizové linky

Procházet si těžkými stavy není něco, za co by se měl člověk stydět. Důležité je vyhledat pomoc u kohokoliv z například blízkých přátel, či rodiny.

První psychickou pomoc nabízí například linkapsychickepomoci.cz na čísle 116 123. Web pomáhá dospělým najít východisko ze situací, které momentálně nejsou schopni zvládat sami a také jejich blízkým, které událost zasahuje a chtěli by poradit, jak z krize ven.

Nevypusť duši je nestátní nezisková organizace, přinášející prevenci v péči o psychiku. Na webu mají také zdarma nonstop linky, na které může kdokoliv, kdykoliv a odkudkoliv zavolat.

Linka bezpečí (pro děti, mládež a studující do 26 let) 116 111

Linka pro rodinu a školu (pro dospělé, kteří mají starost o dítě) 116 000

Linka první psychické pomoci (pro dospělé od 18 let) 116 123