Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

Mason Dark se léčí s popáleninami | foto: instagram.com

Mladý tiktoker se omylem zapálil. Nyní leží v nemocnici ve vážném stavu a v těle má infekci

Šestnáctiletý chlapec začal při natáčení tiktokového trendu hořet. Pokoušel se totiž vyrobit pochodeň ze spreje a zapalovače, celý výtvor ale explodoval. Mladý tiktoker tak skončil v nemocnici s popáleninami třetího stupně ve vážném stavu. Navíc se mu do těla dostala infekce a přidal se k ní zápal plic.
  14:00

Americký tiktoker skončil v nemocnici na oddělení popálenin poté, co se snažil natočit jeden z trendů na TikToku. Teprve šestnáctiletý Mason Dark se totiž při natáčení velmi vážně popálil. Utrpěl popáleniny třetího stupně a je skoro zázrak, že nehodu přežil. Dark si popálil 80 procent těla a musí podstoupit transplantaci kůže. Celá nehoda však dopadla ještě hůř, než mohla. Kvůli špatným postupům, které Dark udělal v moment, kdy začal hořet, se mu do těla dostala infekce a navíc si odtrhával kousky kůže z těla. Následky jsou velmi vážné a chlapec je kvůli zranění ve velkých problémech.

#masondark FIREY DISASTER TIKTOKER'S FLAMETHROWER #tiktok

2. května 2023 v 12:52, příspěvek archivován: 2. května 2023 v 12:52

Celý incident se stal při natáčení tiktokového trendu, kdy si uživatelé vytvoří hořící pochodeň a to pouze za použití libovolného spreje a zapalovače. Dark se rozhodl, že natočí stejný trend a spolu se svými kamarády si vybrali barvu ve spreji a pustili se do natáčení. Místo toho, aby vyrobená pochodeň vzplanula, došlo k explozi a Dark začal hořet. Snažil se ze sebe strhnout všechno oblečení, ovšem to mu velmi uškodilo, protože si přitom strhnul i popálenou kůži z těla, která byla k oblečení přilepená. Následně se celý ponořil do vody v řece, aby se zchladil, když se však vynořil z vody, bylo jasné, že jeho zranění je opravdu velmi vážné.

Dark měl navíc velkou smůlu i v jiné věci. Tím, že se po nehodě s čerstvými popáleninami ponořil do řeky riskoval infekci, která se mohla dostat do těla kvůli znečištěné vodě. Krvavé popáleniny by totiž vodu nasály a on by mohl na následky infekce zemřít. I když se zprvu zdálo, že chlapec měl štěstí, alespoň co se týče infekce, nakonec se však u něj objevila a Dark má před sebou opravdu velmi těžké a bolestivé období. Chlapec totiž musí podstoupit transplantaci kůže, což je velmi nepříjemná záležitost. Navíc má popáleniny také na obličeji a musí podstoupit štěpení kůže. Podle jeho matky se Darkův psychický stav zhoršuje stejně tak, jako fyzický.

#masondark #foryou #usa #teens #pranks #fyp #fypシ #kids #children

2. května 2023 v 13:08, příspěvek archivován: 2. května 2023 v 13:08

Darkova velmi sklíčená matka se k celému incidentu vyjádřila. „Vrátili jsme se po jeho operaci a zjistili jsme, že má popáleniny třetího stupně. Na zádech má něco, co připomíná písmeno T. To má od toho, jak se snažil sundat košili a nějak se mu to zaseklo, nebo co,“ popsala Darkova matka pro časopis Complex. Navíc vypadá daleko hůř, než těsně po incidentu a překvapení jsou z toho také jeho kamarádi, kteří byli svědkem celého neštěstí. Darkův obličej je totiž napuchlý, na celém těle se mu udělalo plno puchýřů a nepěkný pohled byl také na to, když byl připojený k dýchacímu zařízení. Má ovšem velkou podporu nejen od rodiny a kamarádů, ale také od veřejnosti, která se o jeho neštěstí dozvěděla.

Babička mladého tiktokera totiž založila sbírku a lidé mohou posílat peníze, které pomůžou Darkově rodině s placením účtů za všemožnou lékařskou péči a také s placením energií a jídla. I když oba rodiče šestnáctiletého tiktokera pracují, vzhledem k vážnosti jeho zranění musí zaplatit opravdu hodně peněz. „Prosím o modlitby za rodinu a jakoukoli pomoc s jejich potřebami. Manson je velmi aktivní šestnáctiletý kluk. Hraje fotbal za svou střední školu a v létě běhá za místní klub. Má práci, která ho baví a těší se, až dostane licenci. Děkujeme vám za vaše modlitby a podporu,“ napsala Darkova babička k veřejné sbírce.

#masondark #burned #burnunit #teenager #tiktoker #flamethrower #spraypaint #tiktokchallenge #breakingnews #explode #wakecounty #northcarolina #gonewrong #fire #pyro #challangegonewrong

2. května 2023 v 13:08, příspěvek archivován: 2. května 2023 v 13:08

Původně bylo cílem sbírky vybrat 25 tisíc dolarů. Dárci však tuto hranici překonali a tak se hranice posunula na 50 tisíc dolarů. V tuto chvíli se podařilo vybrat už přes 46 tisíc dolarů, rodina mladého chlapce však přišla s dalším oznámením. Dark totiž bojuje se zápalem plic a jeho stav se opět výrazně zhoršil. Díky lékařské péči a antibiotikům jsou však jeho základní životní funkce stabilizovány. Odhaduje se, že v centru popálenin bude minimálně půl roku, než se bude moci vrátit domů. Už nikdy ale nebude vypadat jako dřív a bude si muset dávat opravdu veliký pozor, protože jeho kůže bude v důsledku popálenin velmi citlivá.