Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

Tiktokera obviněná z vraždy. | foto: Twitter.com

Známá tiktokerka je společně s matkou obviněná z vraždy. Odsedět by si za mřížemi měla doživotí

Pět lidí je odsouzeno za brutální vraždu dvou mužů. Mezi nimi je o známá tiktokerka. Společně s matkou se měla domluvit na zneškodnění matčina milence. Momentálně byla odsouzená na doživotí. Má v plánu se odvolat, což jí zřejmě bude k ničemu. Minimální trest, který si musí odsedět, je 31 let.
  13:59

Internetem nedávno otřásla kauza, ve které měla známá tiktokerka Mahek Bukhari společně se svoji matkou zavraždit dva muže. Co by vedlo úspěšnou a populární celebritu k tomu spáchat něco takového? Šlo o milostný poměr a vyhrožování. Milenec její matky měl údajně sdělit, že prozradí, že mají milostný poměr. Něco takového si matka Bukhari zřejmě nechtěla připustit, a tak požádala svou dceru a pár dalších o laskavost. V obrovské rychlosti měly narazit do auta, ve kterém seděl milenec matky Bukhari. Za své činy byly momentálně odsouzené na doživotí.

Láska a milostný poměr umí v některých vyvolat zřejmě velice silné emoce. Také i rodinné vazby jsou zřejmě často schopné sehrát velikou roli v mnoha věcech. Některé vztahy jsou zřejmě až tak silné, že jsou lidé pro své milované schopni udělat téměř cokoliv. Matka Bukhari měla mít poměr s jistým Saqibem Hussainem. Ten však milence měl říct, že má v plánu jejich poměr zveřejnit a manželovi Bukhari poslat sexuální fotografie, které od ní obdržel. Něco takového bylo zřejmě pro matku Bukhari nepřípustné.

Hussain se s ženami domluvil na poněkud normální schůzce, ovšem na nevšedním místě, v nevšední hodinu. Údajně měl po matce Bukhari požadovat tři tisíce liber, které mu dlužila. Žádná předávka peněz se však nekonala. Bukhari společně s matkou a dalšími komplici měli zdaleka jiné plány. Setkání si domluvili v brzkých hodinách na parkovišti. Když měl na místo Hussain společně s dalším mužem přijíždět, začala honička. Při pokusu o útěk se však muži shledali se svým osudem. V prudké rychlosti měli být trefeni druhým autem, což jejich vůz doslova rozpůlilo. Auto se vznítilo a není zřejmě pochyb, že muži zemřeli za pár sekund.

Hussaina měly ženy nahánět společně s dalšími několika muži hned v několika autech. Po incidentu z místa všichni odjeli. „Byl to bezcitný a chladnokrevný útok, který nakonec stál život dva muže,“ řekl vyšetřovací důstojník leicesterské policie Mark Parish. „Nakonec srazili jejich auto ze silnice. Nikdo z obžalovaných se nepokusil obětem pomoci nebo přivolat pomoc. Místo toho jeli dál. Pak dokonce jeli zpátky kolem místa střetu. Stále se nikdo nepokusil nabídnout pomoc.“ doplňuje.

Všichni zúčastnění byli následně zadrženi a předvedeni před soud. Slyšení proběhlo poměrně rychle, přičemž byl za osmadvacet hodin jasný verdikt. Ačkoliv obě ženy vraždu popíraly, nebylo jim to platné. „Neustále lhaly, aby se pokusily zahladit stopy. Jediná starost kterou měly během celého incidentu a vyšetřování, byla o ně samotné.“ říká Parish. V průběhu celého vyšetřování měly být obě podezřelé arogantní, přičemž se snažily všechny přesvědčit o své nevinně. Nebylo jim to však nijak platné. Soudce s nimi neměl slitování.

Mladá influencerka byla nakonec odsouzená na doživotí a minimálně jednatřicet let a osm měsíců vězení. I kdyby se jí povedlo se na doživotní trest odvolat, hned tak se na svobodu nedostane. Pokud si bude přát dostat se z vězení za dobré chování na podmínečné propuštění, bude si muset počkat jednatřicet let. Její matku čeká téměř podobný trest, přičemž ji doživotí také nemine. Ostatní obvinění dostali velmi obdobné tresty s rozdílem jen pár let.

Bukhari se svěřila, že má v plánu se proti rozsudku odvolat. Pokud jí bude vyhověno, tak se případ dostane k odvolacímu soudu. Šance, že se Bukhari povede se skutečně odvolat a zprostit všech obvinění, není moc veliká. Už samotný proces byl vcelku rychlý a jasný, co se týče obvinění. Soudce měl také k případu říct, že ve věci hrála velikou roli Bukhari TikTok kariéra. Nebýt prý její influencerské kariéry, studovala by na vysoké škole a nic z toho co udělala by se nestalo.