Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

ilustrační snímek | foto: Antiyoutuber.cz

Přijel mi balíček, snad ho manžel nenajde. Ženy na TikToku schovávají nákupy před partnery

V posledních měsících se na TikToku množí videa, kde ženy vtipkují o tom, že musí tajit před svými partnery balíčky s nákupy z Amazonu. Ač jde na první pohled o vtipná videa, objevují se hlasy, podle který je trend problematický. Většinou jde o feministky, podle kterých nemá nikdo právo ženy za nákupy soudit.
  6:40

Trendy na TikToku se mění rychle. Aktuálně sociální síť plní například i videa, kde si ženy dělají legraci z toho, že jim Amazon přiveze balíčky v době, kdy je jejich partner ještě doma a ony tak balíčky musí schovávat. Nechtějí, aby jejich partner viděl, že zas za něco utrácely. Ač jsou videa vtipná a mnoho žen se s nimi ztotožňuje, v jádru mohou být podle některých žen nebezpečná a sexistická.

„Když se můj manžel vrací z práce dřív, ale mých pět balíčků ještě dnes nepřišlo,“ směje se jedna z žen. „Haha, přesně, mám to úplně stejně,“ píše jedna z komentujících a mnoho dalších souhlasí. Kritici trendu si ale myslí, že není v pořádku předpokládat, že by se partner zlobil, pokud by zjistil, za co jeho partnerka utrácí peníze.

@sarahhh.jane I promise they are all necessities. #marriagehumor #marriedlife #husbandandwife #couples #amazonpackage #amazon ♬ original sound - Riddler._

Někteří si myslí, že je třeba si uvědomit, že mnoho žen je tak časově vytížených, že jim online nakupování zkrátka usnadní život v mnoha ohledech. Podle nich matka v domácnosti nebo tvrdě pracující žena nemá čas chodit do obchodu.

Dalším argumentem je podle kritiků také fakt, že by si ženy měly samy rozhodovat o tom, jak utrácejí své peníze. Zároveň varují, že by některé ženy prostřednictvím videí mohly upozorňovat na určitou formu násilí, která se jim ze strany partnera děje.

@chelsea.t_ I don’t need him knowing a bought yet another workout set… #amazon #amazonprime #package #husbandwife #husbandwifecomedy #couplecomedy ♬ original sound - yooTroy

Mnoho žen na druhou stranu tvrdí, že se jedná pouze o žert. Uvědomují si, že utrácí až příliš mnoho peněz za nové oblečení a proto podobným způsobem vtipkují. Vědí, že by se na ně za balíčky nikdo nezlobil a videa jsou myšlena s nadsázkou.