Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Kat Callaghan | foto: Twitter.com

Kdo mluví na TikToku? Není to počítač, ale hlasová umělkyně

TikTok přidal už před určitou dobou funkci, ve které může uživatel text, který v aplikaci napsal, převést do mluveného slova. Nikdo netušil, jestli se jedná pouze o hlasový efekt, či hlas pocházející z něčích úst. Tiktokerka Kat se svěřila, že hlas je její.
  15:00

TikTok přidává postupem času mnoho zajímavých funkcí, filtrů a efektů, které mají používání aplikace a vytváření videí zatraktivnit. Jedním průlomových z nich je funkce, která umožňuje uživatelům převést jakýkoliv text do řeči. Tato funkce pomohla vymyslet mnoho zajímavých, kreativních a vtipných videí. Nebylo jisté jestli se jedná pouze o hlasový efekt, či za hlasem stojí určitý člověk. Nyní to už ale víme. Je za tím kanadská rozhlasová hlasatelka Kat Callaghan.

Každý na TikToku už její hlas musel určitě slyšet. Virální se stala poté, co sdílela video, ve kterém odpovídá na dlouho kladenou otázku. Kdo je za hlasem funkce text to speech? „Konečně vám mohu říct, že to jsem já,“ odpovídá Callaghan.

@voiceofkat

For a long time I didn’t say a word. But … yes it’s me and yes I have an ongoing awesome relationship with the folks at TikTok. 🎉 The coolest part for me is watching the creativity & awesome content that people are putting out there using my voice. (Also oddly enough this is my first TikTok)

♬ original sound - Kat

Video, ve kterém odtajnila dlouho očekávanou odpověď, se stalo enormně virální, momentálně má skoro padesát milionů zhlédnutí. „Aha, tak to je váš hlas. Máte ho fakt krásný,“ napsala pod video do komentářů jedna uživatelka TikToku. „Nenapadlo by mě, že si něco takového budu myslet, ale je to fakt cool,“ napsal další.

Callaghan dříve pracovala jako rozhlasová hlasatelka v rádiu. V roce 2015 si založila vlastní společnost. „Od té doby jsem součástí mnoha opravdu skvělých a zajímavých projektů. Tento je pro mě samozřejmě vrcholem,“ svěřila se Callaghan.

Za pouhých pár týdnů nasbírala Callaghan přes 640 tisíc sledujících na TikToku. Své rychle nabyté slávy samozřejmě využila a založila si účet na stránce Cameo. Tam prodává své služby ve formě natočení videa, ve kterém vám například popřeje k narozeninám, či řekne co po ní budete chtít. Za pár sekundové video si účtuje přes dvanáct set korun.

Mnoho uživatelů bylo ze začátku skeptických a nevěřili, že s TikTokem spolupracovala. Callaghan se v dalších videích snaží zodpovědět na často kladené otázky a vyvrátit komentáře ve kterých uživatelé píšou, že si vymýšlí.

@voiceofkat

Let’s see if this does it.

♬ original sound - Kat