Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie

ilustrační snímek | foto: Antiyoutuber.cz

Nové auto nebo zásnuby. Pro splnění přání podle TikToku jezte hrozny a buďte šťastní

Někdo si přeje vstupenky na módní přehlídku, jiní zase novou ložnici nebo auto. Podle videí z TikToku se vše může stát reálné jen díky vaším myšlenkám. Dopomoct se jim dá i červeným spodním prádlem nebo jedením dvanácti hroznů pod stolem.
  8:51

Uživatelé TikToku se už dlouho snaží přijít na to, jak mít úspěšný a spokojený život. Snaží se dodržovat různá pravidla, denně cvičit, jíst zdravě nebo poslouchat příjemnou hudbu. Teď se však ke šťastnému dni rozhodli přistupovat odlišně. Stačí, když si budou představovat, že se jim vše vydařilo a ono se to splní.

Na konci minulého roku se objevilo video, kde jedna z uživatelek popisuje, jak se dostala ke svému vysněnému pokoji v domě. Se svou spolubydlící se obě přály, aby dostaly vysněnou ložnici ve spodním patře domu, který si s více lidmi pronajímali. Jednoho dne uživatelka našla na TikToku video, kde influencerka mluví o takzvaném syndromu šťastné dívky. Stačí si jen říkat, že se stane to, co si přejete a ono se to opravdu vyplní. A dvojici spolubydlících to vyšlo, z ničeho nic si s nimi chtěli prohodit ložnice.

@skzzolno i don’t know why it works but… everything works out for us #luckygirlsyndrome #luckygirl #luckygirlsyndrom #manifestation #affirmationsoftheday #affirmations #collegelifehack #lifehack #college #collegegirls ♬ original sound - skzzolno

Jiná uživatelka popisuje, že si vždy přála jít na newyorský fashionweek. Několik měsíců si každé ráno ráno opakovala, že je šťastná, že se dostane na jednu z módních přehlídek a někdo si jí tam všimne. Nakonec tam jela jako běžný účastník bez místa k sezení. Najednou ji oslovila zaměstnankyně a nabídla jí místo v první řadě a to jenom protože se jí líbilo, jak je oblečená.

Videa s označením syndromu šťastné dívky mají už přes 65 milionů zobrazení. „Myslela jsem, že to nebude fungovat, ale přála jsem si auto a v práci mi dali nové firemní,“ popisuje jedna z uživatelek. „Od té doby, co se tím řídím, mám každý den mnohem hezčí. Všichni se na mě usmívají a fakt se cítím jako šťastná dívka,“ směje se další.

@thedopestfemaleyouknow keep this between us ladies 😌 #fyp ♬ original sound - Baloogoob🕸

Na TikToku se dlouhodobě objevují videa, kde influenceři mluví o takzvaném zákonu přitažlivosti. To v podstatě znamená, že díky svým pozitivním myšlenkám můžete mít cokoli chcete. Na konci minulého roku se uživatelé rozhodli si své štěstí pojistit i různými tradicemi. Patří mezi například jedení dvanácti hroznů pod stolem na Silvestra, abyste měli v příštím roce štěstí. Tradice má kořeny na konci devatenáctého století ve Španělsku.

Spočívá v tom, že když začnou hodiny odbíjet půlnoc, měli byste začít jíst první bobuli a aby to fungovalo, měli byste sníst všechny před posledním úderem hodin. „Já jsem to minulý rok dodržela a našla jsem si snoubence,“ popisuje jedna z uživatelek.

Další tradicí je nošení červeného spodního prádla na Silvestra. Nikdo přesně neví, kde zvyk vznikl, pravděpodobně však v Itálii. Zároveň není úplně jisté, co přesně má červené spodní prádlo způsobit, mnoho uživatelů si však myslí, že díky němu budou v tomto roce plodní a šťastní.

@lolkarli Happier than ever ❤️ 😭 #eatinggrapesunderthetable #newyears #relationship #grapes #love #couple #underthetable #12grapes #felizañonuevo ♬ Eenie Meenie (Radio Version) - Sean Kingston & Justin Bieber

TikTok se v posledních dnech plní pozitivními zkušenostmi ať už s novoročními tradicemi, nebo se syndromem šťastné dívky. Uživatelé s ostatními sdílí své pozitivní zkušenosti a navzájem se motivují, aby různé techniky takzvané manifestace vyzkoušeli.