Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Bizarní TikTok trend, ve kterém se uživatelé mlátí kladivem do obličeje. | foto: Tikok.comAntiyoutuber.cz

Pojďme si rozbít kosti. V novém bizarním TikTok trendu se uživatelé mlátí kladivem do obličeje

Když si lidé řeknou, že už uživatelé na TikToku nemohou přijít s větší blbostí, vymyslí se nová bizarní věc. Na platformě kolují velice zvláštní tutoriály na úpravu obličeje. Lidé se v nich nejčastěji mlátí kladivem do obličeje. Videa pod hashtagem bonesmashing mají stovky milionů zhlédnutí.
  10:09

Uživatelé na TikToku jsou často schopní přijít s velice bizarními a někdy i nebezpečnými trendy. Existuje už nespočet případu, kdy kvůli zapojení se do tiktokové výzvy někdo přišel i o život. Mnoho tvůrců baví si vymýšlet nesmyslné triky na zlepšení života a prezentovat je jako průlomové a velice efektivní návody. Pravda je však taková, že se ve většině jedná o nesmyslné blbosti, které mohou spíše uškodit, než jakkoliv pomoct. Téměř každý by si zřejmě řekl, že mlátit se kladivem do obličeje nebude zrovna nejlepší nápad. Právě o tom je jeden TikTok trend.

@syrianpsycho BONESMASHING does NOT WORK. ❌ #fyp #based #syrianpsycho #selfimprovement #trending ♬ The Sound of Myself - Disasterpeace

Tak zvaných „Do it yourself“ (DIY) videí je na platformě nespočet. Jedná se o videa, ve kterých tvůrci svým sledujícím ukazují nějaký velice lehký návod na něco, co jim podle nich jednoznačně pomůže a zvládnou to udělat jen s tím, co mají doma. Často do těchto videí tvůrci zahrnují i všemožné návody na zlepšení zdraví a vzhledu. Nedávno se například snažilo mnoho uživatelů ve videích své sledující přesvědčit, že vypití odvaru z hlávkového salátu napraví problémy s nespavostí. Podle expertů šlo však pouze o placebo.

Být krásný a neodolatelný je sen zřejmě nespočtu lidí. Jedná se o skupinu, na kterou se momentálně zaměřují tvůrci s velice stupidním trendem. V trendu nesoucí název „bone smashing“, neboli lámání kostí, tvůrci navádí své sledující k použití kladiva k úpravě obličeje. Nejde však jen o kladivo. Používají i další tupé předměty, jako například lahve, kterými se někdy i silně udeří do určitých částí obličeje.

@olliemewing Bone smashing, should you try this? Hell no #fyp #bonesmashing #mewing ♬ Do I Make You Nervous, Corky? - nikomanjiro

Cílem tohoto trendu je zlepšení obličeje, napravení nějakých nedostatků, výstupků a podobně. Ačkoliv zřejmě mnohým uživatelům dojde, že se jedná o nebezpečnou blbost, videa pod hashtagem #bonesmashing mají už přes dvě stě padesát milionů zhlédnutí. V potaz je důležité brát to, že se na platformě vyskytuje obrovské množství lehce ovlivnitelných dětí, kterým takový návod může připadat nápomocný.

Převážně teenageři si záměrné poškozují kosti pro vytvoření estetičtějšího vzhledu. Pokud jejich cílem není způsobit si bolest a vážné poškození obličeje, dělají velikou chybu. Není totiž nijak dokázáno, že by taková činnost měla pozitivní efekt. Místo dokonalých tváří si mohou takovou činností vytvořit spíše nesymetrický obličej, což je pravý opak toho, co je smyslem trendu. Neštěstím si mohou vyrazit i například zuby, či si přivodit nějakou tržnou ránu.

@lu_cab_ #looksmaxxing #bonesmashing #mewing #fyp #aestethics ♬ sonido original - SPIDTX

Aby tvůrci dodali důvěryhodnosti tohoto stupidního trendu, odkazují se na Wolffův zákon. Jedná se o lékařský zákon, který říká, že jsou kosti u zdravého člověka schopné se přizpůsobit jisté zátěži. Po zvýšení zatížení, by měla mít kost schopnost se přestavit, aby se mohla přizpůsobit. Jedná se však o klasické úkony jako chůze, či zvedání těžkých vah. Přímým úderem kladivem do kosti si může člověk přivést spíše zranění, než si jakkoliv pomoct.