Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Nový trend na TikToku: lidé pouští lahve ze schodů a sledují, co se stane. | foto: tiktok.com

Skleněné lahve se valí ze schodů a rozbíjí se. Svět to fascinovaně sleduje

Na internetu může trendovat doopravdy cokoliv. Na TikToku se teď na výsluní dostal ale přeci jen trošku podivný trend. Lahve, které padají ze schodů lidé milují sledovat. Tipují, zda se skleněné nádoby rozbijí, případně jak se rozbijí. Videa mají miliony zhlédnutí, reagují na ně i čeští a slovenští influenceři.
  1:00

Tanečky, tipy na líčení, recepty, koláže romantizující život. To všechno může trendovat na TikToku. Teď se však na oblíbené sociální sítí šíří trend, který lidé sice moc nechápou, s velkou zálibou ho však sledují, reagují na něj a šíří ho dál.

Algoritmus už to nabídl alespoň jednou snad každému uživateli TikToku. Záběr na schody, ze kterých se začne kutálet lahev s různým obsahem, která se ve většině případů roztříští.

Původní video, které na TikToku nahrál v červnu uživatel Mrpotee, má už přes 91 milionů zhlédnutí. Na profilu tvůrce jsou pouze videa s padajícími lahvemi, většina má zhlédnutí několik milionů. Úspěchu si brzy všimli i další lidé a začali natáčet své verze kutálejících se lahví. Někdy jde o lahve s vínem, jiným alkoholem, ale třeba i o zavařovací sklenice plné marmelády, ale třeba i skleněných kuliček nebo slizu.

#asmr #asmrsounds #asmrtiktoks

10. července 2023 v 14:20, příspěvek archivován: 10. července 2023 v 14:20

Pro mnohé sledující má video prý uspokojivé a uklidňující účinky, podobně jako třeba ASMR obsah. Množí se ale i ti, kterým videa vadí, protože jde podle nich o plýtvání. „Plýtvání jídlem a pitím. A ještě je z toho nepořádek,“ zlobí se jeden z komentujících.

Další uživatelé se zamýšlí nad tím, kdo pak celou spoušť uklízí. Schody totiž mnohdy zůstanou celé zašpiněné od různě barevných tekutin.

Trendu lahví padajících ze schodů si všimli už i čeští a slovenští tvůrci a vytváří své reakce. Populární jsou například ty od Sebastiana Šikla. Ten u videí zpívá různé české písničky, za každý schod, který lahev v pořádku zvládne, přidává jedno slovo či slabiku písničky. Jeho sledující tento obsah milují.

#duet with @Odapolf tohle vas bavi jo?

10. července 2023 v 14:37, příspěvek archivován: 10. července 2023 v 14:37

Jiní tvůrci, jako například Vladimír Flitar, mnohdy tipují či komentují, zda to dané lahev zvládne bez úhony nebo vybuchne. Nutno říct, že takový obsah je snad ještě oblíbenější, než samotné sledování lahví bez dalších reakcí. Jeho videa mají stovky tisíc zhlédnutí a desítky tisíc liků.

#duet with @RachaPotes #ASMR #padajúceflaše #Schody #VladimirFlitar

10. července 2023 v 14:43, příspěvek archivován: 10. července 2023 v 14:43