Středa 1. května 2024, Svátek práce

Zachery Dereniowski na TikToku dává lidem peníze | foto: Antiyoutuber.cz

Můžete mi dát dolar, prosí tiktoker. Štědré lidi nazpět obdaruje tisícinásobkem

Na platformě TikTok se neustále mění trendy. Některá populární videa sledující pohoršují, jiná se naopak snaží pomáhat. V posledních pár měsících TikTokem kolují videa, ve kterých influenceři dávají lidem peníze. Někdy si vytipují opravdu chudé lidi, jindy naopak obdarovávají náhodné kolemjdoucí.
  12:55

Mladý muž se zeptá kolemjdoucího v supermarketu, zda mu půjčí jeden dolar. Pokud odpoví kladně, dá mu pytlík s tisícinásobkem. Tak začíná většina videí, která natáčí Američan Zachery Dereniowski. Jindy naopak za všechny zaplatí účty v restauraci, či vezme děti za jejich oblíbeným sportovcem.

Zachery Dereniowski na sítích vystupuje pod přezdívkou Mdmmotivator a snaží se dělat lidi šťastnými. Všechna jeho videa jsou postavena na tom, že někoho obdarovává penězi. Sledujícím se to líbí, jelikož influencerovi chybí už jen pár odběratelů k dosažení hranice dvanácti milionů na TikToku.

„Neměla byste náhodou jeden dolar na chipsy? Rád bych je koupil svému dítěti. Má je totiž opravdu rád,“ ptá se Dereniowski ženy, která nakupuje v supermarketu. Žena mu peníze dává a odpovídá mu, že v životě zažila hlad, takže ví, jaké to je. Muž jí poděkuje, peníze jí vrátí a dá jí do ruky krabičku chipsů, ve které je tisíc dolarů. „To mi může zachránit život,“ říká žena se slzami v očích.

@mdmotivator “This is a life saver” 🥺❤️ (Donation L1NK L1VE) #food #money #love #holidays ♬ original sound - Zachery Dereniowski

V dalším z videí pak Dereniowski vchází do McDonald’s a prosí prodavačku, zda může lidem říct, že dnes je vše zadarmo. Dává ji do ruky tisíc dolarů určených na objednávky ostatních lidí. Nakonec ještě dá prodavačce do ruky pět set dolarů a popřeje ji veselé Vánoce. Podobných videí má na profilu tisíce.

Zachery Dereniowski však není jediný, kdo se pomocí svých videí snaží pomáhat lidem. Profil s názvem Cara_1995 se snaží pomáhat starým pracujícím lidem v Číně. Většinou přijde za pracujícími důchodci a odkoupí od nich všechno jejich zboží. K tomu jim nakoupí oblečení a jídlo.

@cara_1995 Life is boring, nothing is more interesting than helping the elderly #fyp #foryou #kindnessworks #helpingpeople #oldpeople ♬ Late Night Melancholy - Rude Boy

Čínský účet nezapomíná ani na chudé děti. Objíždí zaostalejší oblasti země a zastavuje pracující děti. Stejně tak jako od důchodců, i od dětí vše odkoupí a obdaruje je oblečením a věcmi do školy. V komentářích pak zaznívají dohady o tom, zda to vše není nahrané, ale nikdo nemá žádné důkazy. Cara_1995 se pyšní necelými 150 tisíci sledujícími. Na některých videích má však i přes milion zhlédnutí.