Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

ilustrační snímek | foto: Antiyoutuber.cz

Zpívá Lady Gagu, Jacksona i Madonnu. Je hvězdou TikToku a tváří série meme

Rodger Cleye je zpívající legenda TikToku. Téměř každý den sdílí několik videí, kde zpívá různé známé písně a fanoušci si ho okamžitě zamilovali. Zároveň vznikl virální trend, ve kterém fanoušci přetváří jeho videa do situací, se kterými se může ztotožnit téměř každý.
  1:00

Starší muž, který na TikToku přezpívává známé písně, to je Rodger Cleye. Ač jeho jméno nemusí znít povědomě, jeho obličej a především hlas pozná téměř každý uživatel TikToku. Z jeho upravených videí se stal virální trend.

Cley je americký hudebník a spisovatel. Svou první kytaru dostal od matky v sedmadvaceti letech. Teď mu je jednou tolik a hudba mu stále pomáhá s životními starostmi. Naučil se skrz ni ventilovat své pocity a dělá mu radost. Vydal také několik svých autorských písní.

@rodgercleye #judas #ladygaga #cleye ♬ Judas - Lady Gaga

Nejvíce ho ale proslavil jeho tiktokový účet. Každý den přidává několik videí, kde zpívá písně od jiných, známějších hudebníků. Od té doby, co je na platformě aktivní, získal téměř milion a půl odběratelů. Jeho videa jednoduše uživatelé milují. Jeden den zpívá Iris od Goo Goo Dolls, druhý den Maneater od Nelly Furtado a jindy zase přezpívává Michaela Jacksona.

@b0ssmann00dle This trend is too good @RodgerCleye #rodgercleye #buildmeupbuttercup #takeaway #chinese #pinterest #mountaindew #fyp #trend #1000lbsisters #rightmove ♬ original sound - sendn00d(le)s

Nejen, že každý den získává stovky podpůrných komentářů od fanoušků, jeho přetvořenými videi v memes se baví celý TikTok. „Když jsem ti řekla, že jsem na cestě,“ píše se v popisku videa. U toho ale oříznutá hlava Cleye zpívá Nelly Furtado, sedí na židli a teprve se chystá ven. „Když přijdeš do mého pokoje ve tři ráno,“ píše se u dalšího, kde Cleyova zpívající hlava sedí na posteli, hraje The Sims 4 a vedle leží víno a pizza. Podobných videí jsou stovky.

@tpwk.jaysk this took so long to make omf #fyp #rodgercleye #hotgirloctober ♬ original sound - RodgerCleye

Cleye na TikToku sklízí každým dnem větší úspěch. Stal se virálním a v podstatě pro to nemusel nic dělat, jen sdílí to, co ho baví nejvíc a jeho sledující doufají, že s tím nikdy nepřestane.