Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Celebrity death prank | foto: Tikok.comAntiyoutuber.cz

Harry Styles zemřel v 28 letech. Uživatelé TikToku prankují smrtí celebrit, veřejnost je pohoršená

TikTok a další platformy plní videa ze série „celebrity death prank“. Uživatelé prankují své blízké s falešnou informací o smrti jejich oblíbené celebrity. Některá videa jsou humorná, jiná už zachází za hranu. Ačkoliv mohou být tyto pranky pro některé úsměvné, jiní to považují za neuctivé vůči blízkým a celebritám.
  11:20

O svátcích se na TikToku objevil nový virální prank. Vánoce mají být svátky míru, klidu a pohodlí. Toho zneužívají uživatelé na TikToku a své citlivé kamarády a blízké prankují s falešnou informací o smrti jejich oblíbené celebrity. Prank se přes svátky stal enormně virální a trenduje stále i v novém roce. Jak jinak se přeci dají oslavit tyto svátky, bez toho aniž bychom vyděsili naše milované.

@leiileiijaee_203 😭😭😭😭 #leiileiijaee #celebritydeathprank #prank #foryoupage ♬ original sound - Lei Lei ✨

Reakce na smrt celebrit se různí. Většinou se však vyprankovaný zhroutí do breku a pláče. Překvapené výrazy hledící do kamery jasně ukazují, že si uživatel vybral jejich oblíbenou celebritu. „Jdi do pr*ele! To mě k*rva po*er,“ reaguje v zděšení fanynka rappera Eminema po oznámení jeho smrti.

@n3onhell i’m crying i was not expecting her to react that way 😭😭😭 #eminem #fyp #TheRealPussinBoots #fypシ ♬ original sound - L

V jednom z nejnovějších pranků jsou oznamovány smrti různých celebrit z celého světa, hlavně však z Ameriky. V několika videích se objevují jména jako Harry Styles, Ozzy Osbourne, Donald Trump, Céline Dion, nebo Snoop Dogg. Natočená reakce maminky jedné uživatelky na smrt Osbourna je přímo k popukání.

@katesiamro I think my mom never wants me back for Christmas dinner 😬 #fakecelebrityprank #fakecelebritydeath #ozzy #ozzyosbourne #merrychristmas ♬ original sound - Kate Siamro

Virální prank rozdělil uživatele na dva tábory. Jedni tento trend berou za zábavný, jiní za nevkusný a volají po jeho ukončení. Šestnáctiletý Slater Vance syn herečky Angely Bassett v jenom videu řekl, že Michael B Jordan zemřel ve věku pětatřiceti let. Basset a Jordan jsou dobří kamarádi, natáčeli společně i film Black Panther. Vanceův žert byl tak kritizován, jelikož se týkal celebrity, kterou jeho matka osobně znala. Vance se následně omluvil a video smazal.

„Jako dítě jsem si často z matky dělala ráda srandu. Tyhle pranky mi však už přijdou za hranou. Běžte s těmihle žertíky o smrti celebrit do háje,“ reaguje Basset na nový trend.

@kingandqueenlion #greenscreen #greenscreenvideo #MichaelBJordan #AngelaBassett, #Death #Trend #FYP #KingLion #KingAndQueenLion ♬ original sound - kingandqueenlion

„Mohl si vybrat kohokoliv jiného, koho jeho matka nezná. On si ale vybral člověka jí velmi blízkého,“ napsala do komentářů pod reuploadnuté video jedna uživatelka TikToku. „Je to jenom dítě na TikToku, které si neuvědomuje, čím vším si jeho matka prošla s již zesnulým hercem Chadwickem Bosemanem,“ píše další.

Ve videích se také často dalo slyšet jméno slavného amerického zpěváka Jon Bon Joviho. Nejedna matka, či otec v reakci na jeho smrt padli v breku na kolena. „Jsi v pořádku?“ ptá se matky prankující dcera. „Neeee,“ odpovídá matka dceři.