Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Trend #thatgirl má propagovat zdravý životní styl. | foto: TikTokAntiyoutuber.cz

Život jako #thatgirl? Není to jednoduché, naopak vyčerpávající, stěžují si někteří

Trendy na TikToku jsou různé. Mnoho z nich inspiruje k lepšímu životu. Trend s označením #thatgirl má sice pozitivní myšlenku, pro mnoho žen může být však vyčerpávající.
  4:00

Vstávání brzy ráno, cvičení za svítání, zdravé jídlo, meditace. To a mnoho dalšího by měla každý den splňovat žena s označením #thatgirl. Ač se na TikToku trendy rychle mění, videa s podobnými hashtagy se objevují už několik měsíců. Mnohdy se objeví video některé z #thatgirls a nápisem „This is your sign to be #that girl“.

Tento trend by měl ženy především inspirovat k tomu, aby měly lepší život mimo sociální sítě a cítily se ve svém těle lépe. V podstatě se jedná o výborný příklad života. Mnoho uživatelek, které se snažily žít podle tohoto trendu, je spokojených. Na druhou stranu existuje i spousta takových, které jsou vyčerpané.

Dvaadvacetiletá slečna, po ukončení studia na univerzitě v Atlantě, se rozhodla, stejně jako spousta jiných, žít život podle trendu #thatgirl. Motivovalo ji k tomu především to, jak vypadal život na sociálních sítích perfektně. Zároveň chtěla vyplnit volný čas, který jí najednou vznikl.

@kaylieestewart part 1 of becoming the best version of yourself in 2022 🤍🥬 #motivation #thatgirl #healthylifestyle #healthylifestylechange #fyp ♬ this is what falling in love feels like - JVKE

Cesta k tomu stát se #thatgirl je jednoduchá. Podle videí stačí třeba vstávat hodinu a půl před odchodem do práce. Během toho by měla psát deník, vypít smoothie a splnit rutinu péče o pleť, která zahrnuje zhruba sedm kroků. Po práci měla jít do posilovny a večer meditovat.

Ze začátku vše vypadalo bezchybně. Později ale začala být vyčerpaná. Ač některé dny splnila vše, co podle si naplánovala, byla unavená více, než kdyby se učila na nějakou zkoušku na vysoké škole. Zároveň cítila velký tlak. Od té doby, co si dala od podobného života pauzu, se jí podle ní žije mnohem lépe a jednodušeji.

Trend bez diverzity

Podle některých uživatelů zároveň videa s označením #thatgirl postrádají diverzitu. Stěžují si, že se objevují jen mladé ženy europoidní rasy, které jsou bohaté a nemusejí nic v životě dělat. Podle některých by třeba žena, která musí chodit denně na devět hodin do práce a k tomu má dvě děti, které sama musí živit, rozhodně neměla čas a energii na to žít podle trendu na TikToku.

@sophieannaston Reminder 🖤 #thatgirl #becomingthatgirl ♬ original sound - Risky

Na opačné straně stojí ženy, které tento způsob života inspiroval k lepšímu. Patří mezi ně například devatenáctiletá studentka univerzity v Massachusetts. Trend vnímá jako inspiraci pro malé změny v jejím životě.

Od té doby, co do své každodenní rutiny začala zařazovat některé kroky z rutiny #thatgirl, cítí se každý den šťastnější a naplněná. Inspirovalo ji to například k tomu, že se stýkala s více lidmi a trávila více času venku. Tvrdí, že ji to pomohlo také se stanovením životních priorit.

Uvádí, že pokud ji některý z návyků, které by měla mít, dělá nešťastnou, přestane s ním. Pokud jí například nevyhovuje cvičení večer, cvičí ráno. Když na ni nefunguje meditace, tak nemedituje. Zkrátka celý trend bere pouze jako inspiraci k lepšímu životu, ne jako návod k tomu, jak žít spokojený život.

@nataliaaseliger just my honest opinion & i would love to hear ur thoughts!!! #thatgirl #thatgirlaesthetic #thatgirltrend ♬ You - Petit Biscuit

Tento trend a jemu podobné jsou v poslední době na TikToku velmi diskutované. Je důležité si uvědomit, že to, co mnohdy vidíme na internetu není úplně pravdivé a brát jakékoli návody na život lehce s rezervou.