Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Volejbalový tým Badgers | foto: IG: @uwbadgersAntiyoutuber.cz

TikTok má problém. Nedokáže rozeznat odhalené fotografie volejbalistek

V posledních dnech zaplavila TikTok videa obsahující fotku polonahých volejbalistek z Wisconsinu. Jsou součástí dlouhé sekvence, ve které platforma nedokáže rozeznat nežádoucí obsah. Zatím není jisté, kdo fotku přidal na internet. Celý případ je již v rukou policie.
  10:15,  aktualizováno  12:02

TikTok zaplavily sekvence plné polonahých fotek volejbalistek amerického týmu Badgers, který hraje pod Univerzitou ve Wisconsinu. Video je uzpůsobené tak, aby v něm platforma nerozeznala nevhodný obsah. Volejbalový tým řeší incident s místní policií. Stále není jisté, kdo s fotkami vyšel na povrch.

Video začíná jako souhrn běžných skupinových fotek volejbalového týmu. Ke konci se pak začnou objevovat obrázky hráček nahoře bez. Díky množství běžných fotek a načasování těch odhalených TikTok nezvládl odhalit nahotu ve videu. Poté, co se videa stala virálními, síť obsah blokuje.

@noahglenncarter The Wisconsin Badgers had a lot of pictures put into the internet #foryou #wisconsin #volleyball ♬ Violin - Grooving Gecko

„Jsme si vědomi toho, že soukromé fotky volejbalového týmu z naší univerzity, které nikdo neměl v úmyslu sdílet, unikly na internet. Neoprávněné sdílení fotografií narušuje soukromí našich studentů a porušuje opatření univerzity. Jedná se o kriminální čin a studentky již kontaktovaly místní oddělení policie. Naše univerzita nemá v plánu jakkoliv postihnout dívky z volejbalového týmu. Podpora studentů je naši prioritou,“ prohlásila Univerzita ve Wisconsinu na Twitteru.

První soukromé fotky Badgers unikly na internet ve čtvrtek 20. října, těsně před zápasem volejbalistek proti týmu ze státu Michigan. Navzdory uniklým fotografiím tým zápas odehrál. Obsah se stal virálním dva dny poté. Videa s polonahými fotkami měla miliony zhlédnutí. Nyní už není možné je na síti vyhledat.

Badgers patří mezi nejlepší volejbalové týmy v USA. Intimní fotografie byly pořízeny v prosinci roku 2021, těsně poté, co hráčky porazily tým Cornhuskers z Nebrasky v první divizi ženského volejbalového mistrovství, které se konalo v Ohiu.

@juliaaamoore @LukeBryan makes wisconsin track and field move 🤠🐄 #uwmadison #trackandfield #countrymusic #d1 ♬ SHAKE IT FOR ME - lux

Hráčky incident nahlásily na policii a na sítích se dočkaly obrovské podpory od wisconsinských atletů. Gymnastky z Univerzity ve Wisconsinu přidaly video, ve kterém tančí a protáčí očima, vyjadřují tím podporu volejbalistkám a dodávají, že jejich škol nyní znát celý svět. „Na TikToku vidím samý Wisconsin, jen tak dál,“ zní jeden z komentářů.